19.9.24

Η μαραζωμένη Βουλή και ο ορεξάτος Τασούλας...



«Μαράζωσε» η Βουλή αυτό τον καιρό που ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους και έχει σε δεύτερη μοίρα το αντιπολιτευτικό έργο.
Λείπουν οι σκληρές ερωτήσεις, οι θερμές συζητήσεις και οι άγριες αντιπαραθέσεις...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει ούτε καν εισηγητές για τα νομοσχέδια, να σας πω ένα παράδειγμα.
Ακόμα και οι βουλευτές της ΝΔ… παραπονιούνται. Για την ακρίβεια αρχίζουν και… βαριούνται να περιφέρονται μόνοι τους στους διαδρόμους και τις αίθουσες της Βουλής.

Αν μπορούσαν θα πήγαιναν να βοηθήσουν οι ίδιοι στην Κουμουνδούρου και στη Χαριλάου Τρικούπη ώστε να τελειώσουν γρήγορα τα δύο κόμματα, να αποκτήσουν τις ηγεσίες τους και να αρχίσουν τα ματς στη Βουλή…

Ο Τασούλας και... τα αστεία του

Εκείνος βέβαια που… άνθισε τον τελευταίο καιρό, είναι ο Κωνσταντίνος Τασούλας.
Ο ένας λόγος είναι ότι μετακόμισε προ τριμήνου στο Μαξίμου ο Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος ως γενικός γραμματέας της Βουλής ήταν κάτι σαν ανώτατος άρχων του κοινοβουλίου. Δεν υπήρχε θέμα να μην το διαχειριστεί ο ίδιος, εφόσον το θεωρούσε σημαντικό.

Στη θέση του αναβαθμίστηκε ο μέχρι πρότινος ειδικός γραμματέας Βασίλης Μπαγιώκος, ένας… συνεννοήσιμος άνθρωπος, ο οποίος δεν εμπλέκεται σε θέματα πέραν των αρμοδιοτήτων του. Και κυρίως δεν το «παίζει» αντ’ αυτού του Μητσοτάκη.

Έτσι ο Τασούλας έγινε ξανά κανονικός πρόεδρος της Βουλής. Πρέπει να του είχε λείψει. Ή να το απολαμβάνει για πρώτη φορά ο άνθρωπος.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μπορεί να μείνει σε αυτή τη θέση για λίγο ακόμα – και για καλό σκοπό.
Αν και δεν θα έβαζα στοίχημα ότι θα μετακομίσει, ο ίδιος επίσης απολαμβάνει τη συζήτηση και τα σενάρια γύρω από το όνομά του.

Πολύ σημαντικό αυτό, καθώς τα τελευταία χρόνια η μόνη του παρηγοριά ήταν τα περιλάλητα ανέκδοτα και οι χιουμοριστικές του παραστάσεις σε παρέες και φίλους...

Κάλχας - Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: