24.9.24

Ερντογάν από ΟΗΕ: Προκλήσεις πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη...



Ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους...
 
Την αναγνώριση του ψευδοκράτους ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της 79ης συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), λίγη ώρα πριν τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο... πρόεδρος της Τουρκίας για άλλη μία φορά χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο «ειρηνευτική επιχείρηση» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφερόμενος στην Κύπρο, είπε σύμφωνα με τη Hurriyet:

«Πέρασαν 50 χρόνια από την "ειρηνευτική επιχείρηση" στην Κύπρο. Από τότε, στο νησί επικρατεί ηρεμία και γαλήνη. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στη δηλωμένη υφαλοκρηπίδα στα βόρεια και δυτικά της νήσου Κύπρου. Η ειλικρινής πλευρά για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση ήταν οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία. Υπάρχουν δύο ξεχωριστές πολιτείες και δύο άνθρωποι στο νησί. Η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων, που είναι κεκτημένα δικαιώματά τους, θα πρέπει να επανεγγραφεί και να σταματήσει η απομόνωση. Σήμερα, καλώ τη διεθνή κοινότητα για άλλη μια φορά να αναγνωρίσει την "ΤΔΒΚ"».

Κατά τα άλλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Ισραήλ και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο παρομοίασε ξανά με τον Χίτλερ, ενώ ζήτησε την αναγνώριση της Παλαιστίνης.

Η Γάζα έχει γίνει «το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου για παιδιά και γυναίκες» εξαιτίας των επιθέσεων του Ισραήλ, τόνισε ο Ερντογάν.

«Δεν πεθαίνουν μόνο παιδιά στη Γάζα. Πεθαίνει το σύστημα του ΟΗΕ, η αλήθεια, οι αξίες που η Δύση ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται. Τι περιμένετε για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα και να σταματήσετε αυτή την κατοχή και βαρβαρότητα;», ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Anadolu.

Κατηγόρησε τις χώρες που υποστηρίζουν «άνευ όρων» το Ισραήλ ότι ευθύνονται για την επιθετικότητα εναντίον των Παλαιστινίων. «Όπως πριν από 70 χρόνια μια συμμαχία της ανθρωπότητας σταμάτησε τον Χίτλερ, αυτό πρέπει να συμβεί με τον Νετανιάχου και το δολοφονικό δίκτυό του», τόνισε.

Το Ισραήλ «περιφρονεί θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, κάνει εθνοκάθαρση, ξεκάθαρη γενοκτονία» σε βάρος των Παλαιστινίων, υπογράμμισε σε άλλο σημείο.

Η Τουρκία είναι αντίθετη στον αντισημιτισμό με τον ίδιο τρόπο που είναι ενάντια στη στοχοποίηση των Μουσουλμάνων, δήλωσε. «Το πρόβλημά μας είναι με τις πολιτικές σφαγής της ισραηλινής κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.