12.9.24

Κατερίνα Κασκανιώτη: Το βιογραφικό της διευθύνουσας συμβούλου της ΕΡΤ...



Η  διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ Κατέρινα Κασκανιώτη έχει πολυετή θητεία στην τηλεόραση και στο χώρο της παραγωγής ταινιών και σειρών.  Γνωρίζει σε βάθος τα θέματα τεχνολογίας, του αθλητισμού και του κινηματογράφου. Έχει λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τη θέση CEO της ΕΡΤ...

και ως τις 15 Δεκεμβρίου παραμένει προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ.

Η Κατερίνα Κασκανιώτη, διατέλεσε διευθυντικό στέλεχος για 23 χρόνια στη Νova, παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών, Πρόεδρος του δικτύου Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση (WIFT.GR) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Women in Film and Television International (WIFTI), ε Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως διευθύντρια παραγωγής στην Φιλμική εταιρία και συνέχισε στην McCann Erickson, ως παραγωγός διαφημιστικών ταινιών.

Το 1998 ανέλαβε τη διεύθυνση του πρώτου παιδικού καναλιού, KTV, και λίγο αργότερα ανέλαβε την γενική διεύθυνση της πρώτης δορυφορικής ψηφιακής πλατφόρμας Nova, μέσω της οποίας παρουσίασε στο ελληνικό κοινό για πρώτη φορά τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα, Discovery, National Geographic, Disney channel, CNN, και δεκάδες ακόμη ελληνικά και διεθνή κανάλια. Αναβάθμισε σε High Definition πολλαπλά κανάλια της πλατφόρμας για πρώτη φορά στην Ελλάδα καθώς και παρουσίασε για πρώτη φορά μία Ondemand πλατφόρμα με κινηματογραφικό περιεχόμενο. (NovaOndemand).

Υπεύθυνη για την δημιουργία και λειτουργία των καναλιών NovaCinema και ΝοvaSports, συνεργάστηκε στενά με τα Hollywood studios και Ευρωπαϊκές εταιρίες παραγωγής ταινιών ολοκληρώνοντας εκατοντάδες συμφωνίες περιεχομένου. 

Συμμετείχε ενεργά στην προώθηση του ελληνικού κινηματογράφου, εγκρίνοντας και συμμετέχοντας ως συμπαραγωγός σε 135 ταινίες μεγάλου μήκους, συμπεριλαμβανομένων των πιο σημαντικών και βραβευμένων ελληνικών ταινιών των τελευταίων δύο δεκαετιών. Παράλληλα, συνεργάστηκε στενά με ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες και διεθνείς αθλητικές ενώσεις επιλύοντας πολλαπλά και σύνθετα ζητήματα. Συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση και προβολή του ελληνικού αθλητισμού.

Ως μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σε ελληνικές και ξένες εταιρίες, συμμετείχε ενεργά σε όλες τις ανώτατες διοικητικές, στρατηγικές αποφάσεις και εταιρικές εξελίξεις.

Κατά τη διάρκεια των τριών δεκαετιών εργασίας υποστήριξε ενεργά την ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο και προώθησε την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω κινηματογραφικών αφιερωμάτων και ομιλιών σε συνέδρια.

Επαγγελματική πορεία – Κύρια καθήκοντα και επιτεύγματα

2022 –  WIFT GR (Γυναίκες στον Κιν/φο & την Τηλεόραση ) – Πρόεδρος WIFTI (Women in Film & Television Intl) – Μέλος ΔΣ


  •     Συντονισμός του ελληνικού δικτύου, οργάνωση εκδηλώσεων ( όπως κινηματογραφικό Φεστιβάλ 50-50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο, βραβείο WIFT στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης)
  •     οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για γυναίκες του χώρου
  •     ανάπτυξη ελληνικών projects σε συνεργασία με το WIFTI
  •     προώθηση των έργων ελληνίδων δημιουργών
  •     συμμετοχή σε διεθνή γεγονότα και markets με στόχο τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο κοινωνική αφύπνιση σε ζητήματα που απασχολούν τη γυναίκα και εν γένει τις  θηλυκότητες του σήμερα.

2021 – 2023  Central Athens Film Productions – Partner & Executive producer

  •     Παραγωγός κινηματογραφικών και διαφημιστικών ταινιών.
  •     Ολοκλήρωσε την παραγωγή της μεγάλου μήκους ταινίας, Εθνική Οδός, που θα προβληθεί το 2024


2009 – 2021 Forthnet Media S.A (Nova) – Εκτελεστική Διευθύντρια Media & Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Intervision N.V – Διευθύνουσα Σύμβουλος

• Διεύθυνση της συνδρομητικής τηλεόρασης Nova, με πλήρη εποπτεία του περιεχομένου των καναλιών, της ψηφιακής δορυφορικής, και της OTT πλατφόρμας.

  • Ανάλυση , σχεδιασμός, έλεγχος με στόχο την συνεπή επίτευξη των καλύτερων λειτουργικών αποτελεσμάτων.
  • Ενεργή συμβολή στη μετάβαση/αναμόρφωση της εταιρείας κατά τη διάρκεια των δύο εξαγορών της Nova , που πραγματοποιήθηκαν το 2009 από τη Forthnet και το 2020 από την United Group.


Υπεύθυνη για πολλαπλές λειτουργίες της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών αγοράς περιεχομένου (ταινιών, σειρών, αθλητικών γεγονότων) συμφωνιών παραγωγής περιεχομένου, διαπραγματεύσεων με προμηθευτές, εταίρους, δημόσιους φορείς και ρυθμιστικές αρχές, καθώς και επίβλεψη όλων των σχετικών συμβάσεων.

Συνεργασία με Hollywood studios όπως SONY, MGM, UNIVERSAL, DISNEY, 20th Century FOX και ευρωπαϊκές εταιρείες όπως Canal Plus, Beta Films, IMG , BBC.

Αξιολόγηση, έγκριση, συμμετοχή ως συμπαραγωγός σε 67 ταινίες μεγάλου μήκους. Συγχρηματοδότηση διαφόρων projects με μεγάλους ευρωπαϊκούς διανομείς, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και προγράμματα της ΕΕ (π.χ., υποπρογράμματος MEDIA της Δημιουργικής Ευρώπης, Eurimages Council of Europe, European Script Fund).

Συντονισμός και προγραμματισμός των κινηματογραφικών καναλιών (Novacinema, Nova life) και της κινηματογραφικής ondemand πλατφόρμας. Eιδικά αφιερώματα, κινηματογραφικές ζώνες, μαραθώνιοι σειρών, συνεντεύξεις με δημιουργούς, καλλιτέχνες, προώθηση στο ελληνικό κοινό διαφόρων ειδών και μορφών του διεθνούς κινηματογράφου.

Συνεργασία με διεθνείς και περιφερειακές αθλητικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων Superleague, UEFA, Euroleague, FIBA, Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Basket League κ.λπ.
Λειτουργία και εποπτεία 10 αθλητικών καναλιών με περισσότερες από 1000 ώρες ζωντανών εκδηλώσεων ετησίως. Επικοινωνία και υποστήριξη των βασικών αρχών fairplay μέσω των αθλητικών καναλιών (Novasports), ιστοτόπου (Novasports.gr) και κοινωνικών μέσων.

Προώθηση της ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο, υποστήριξη της παρουσίας των γυναικών σε αθλητικές εκπομπές, προβολή ειδικών κινηματογραφικών αφιερωμάτων με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών και την αφύπνιση του θεατή σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα...

Τυπολογίες

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: