5.9.24

Ατόπημα...



Οι έχοντες την ευθύνη της προχθεσινής διοργάνωσης των 50χρονων του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο προσπάθησαν να… εξαφανίσουν τους υποψήφιους αρχηγούς – αυτούς που κοντράρονται με τον Ανδρουλάκη για την ηγεσία του Κινήματος.

Και τους… σκόρπισαν στη…

γαλαρία. Χωρίς καν ένα πλάνο στη μετάδοση.

Ο μόνος που επέβαλε την παρουσία του, λόγω και της θεσμικής του θέσης – δήμαρχος Αθήνας είναι διάβολε – ήταν ο Χάρης Δούκας. Ο οποίος κάθισε μπροστά, ακριβώς επειδή θεσμικά θα ήταν ατόπημα να τον βάλουν δίπλα στην… κουζίνα, όπως θα ήθελαν οι καρεκλοκένταυροι της Χαριλάου και έκανε διακριτή την παρουσία του.

Μήπως η επιτροπή τήρησης του καταστατικού με το όνομα τρένο ΕΔΕΚΑΠ πρέπει να ξαναδεί κάποια θέματα;

Η ραψωδία και ο Λευτεράκης


Πρώην πολιτειακός παράγοντας με αίσθηση του χιούμορ, άριστος γνώστης των πολιτικών παρασκηνίων και ιστοριοδίφης, είχε διάθεση να σχολιάσει σε παρέα φίλων τα τεκταινόμενα στην κεντροαριστερά.

Ομολόγησε ότι είχε την περιέργεια για την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο και την παρακολούθησε.

Και του έκανε εντύπωση η αστείρευτη δεινότητα του Βαγγέλη Βενιζέλου να παίζει με τις λέξεις και τις έννοιες, εξυψώνοντας με μοναδικό τρόπο αυτό που θέλει να προβάλει.

«Μόνο εκείνος θα μπορούσε να μιλήσει για πασοκικό έπος και να κάνει τις ραψωδίες τρεις – ο Όμηρος είχε άλλη προσέγγιση» ήταν το καυστικό σχόλιο.

Ρωτήθηκε όμως ο θυμόσοφος παράγων και για τα … συριζαϊκά: «Έρχεται ο… Λευτεράκης» ήταν το φαινομενικά μόνο άσχετο σχόλιο, καθώς ήταν σαφές με μία δεύτερη σκέψη ότι εννοούσε τον… Τσίπρα. Για τον οποίο θεωρεί ότι θα επιστρέψει, όπως έκανε και ο… Βενιζέλος – όχι ο Βαγγέλης, ο άλλος...

Κάλχας - Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: