3.9.24

Προθεσμία στη δήμαρχο Κασσάνδρας...


...για τις εξηγήσεις στο δυστύχημα του λούνα παρκ...
Ενώπιον πταισματοδίκη κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σήμερα η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται για το δυστύχημα στο φονικό λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος... Ωστόσο, η κ. Χαλκιά ζήτησε, μέσω συνηγόρου, ολιγοήμερη προθεσμία, αίτημα που έγινε δεκτό και θα προσέλθει στον δικαστικό λειτουργό, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου. 

Αντικείμενο της ποινικής έρευνας - μίας εκ των τριών που παρήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πολυγύρου - μετά τον τραγικό θάνατο του νεαρού Γιάννη σε ένα από τα παιχνίδια του χώρου ψυχαγωγίας στο Πευκοχώρι, είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες των δημοτικών αρχών και υπηρεσιών για τις συνθήκες λειτουργίας και αδειοδότησης του συγκεκριμένου λούνα παρκ. Η δήμαρχος, κατά πληροφορίες, φέρεται να διατείνεται ότι δε φέρει καμία ευθύνη, υπενθυμίζοντας ότι για την υπόθεση έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση.

Οι άλλες δύο κατευθύνσεις της τριπλής έρευνας αφορούν τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και τον χειριστή του παιχνιδιού, αλλά και την καταλληλότητα των μηχανημάτων, που όπως φαίνεται, τα περισσότερα ήταν ακατάλληλα, αν όχι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα όσων τα χρησιμοποιούσαν.

Χθες ο πατέρας του θύματος, Γιώργος Καϊμπαλής επισκέφτηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη. Την περασμένη εβδομάδα, είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον αρμόδιο εισαγγελέα για το γεγονός ότι απορρίφθηκε αρχικά το αίτημα του για πραγματογνωμοσύνη από δικούς του τεχνικούς συμβούλους, το οποίο πάντως, έγινε δεκτό στη συνέχεια.

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο τραγικός πατέρας καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον του επιχειρηματία της επιχείρησης αλλά και των αρμόδιοι αρχών, υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση δεν επέβαλαν πρόστιμα και δεν ενημέρωσαν την Περιφέρεια για να κλείσει το λούνα παρκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: