7.9.24

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ καταγγέλλουν την κυβερνητική κοροϊδία...



Μόλις 201 από τους 658 απολυμένους της ΛΑΡΚΟ έχουν απορροφηθεί στους φορείς υποδοχής, από τότε που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει ταφόπλακα στην επιχείρηση, ενώ την ίδια στιγμή το σύνολο των απολυμένων δεν έχει λάβει εκκαθαριστικό μισθοδοσίας...

και μεγάλος αριθμός δεν έχει λάβει ούτε επίδομα ανεργίας.

Αυτά καταγγέλλει με σαφήνεια το σωματείο εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε μια πύρινη ανακοίνωση για τις εξελίξεις πενήντα ημέρες μετά την απόλυσή τους.

Παράλληλα, με αφορμή το περιστατικό και την πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στις εγκαταστάσεις Λάρυμνας υπογραμμίζουν με νόημα «Έδιωξαν όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στις εταιρείες ανάθεσης φύλαξης  προσλαμβάνουν εργαζόμενους με επικεφαλής συνταξιούχους αστυνομικούς που ουδέποτε έχουν μπει για εργασία μέσα στο εργοστάσιο. Οι πλειοψηφία των εργαζομένων στις εταιρείες ανάθεσης για πρώτη φορά έρχονται στην περιοχή».

Κάνουν λόγο για ένα καμπανάκι που απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ουσιαστικά μέτρα, καθώς η φωτιά ξέσπασε σε περιουσία της ΛΑΡΚΟ η οποία ήταν ακαθάριστη.

Και περιγράφουν τα όσα συνέβησαν ως εξής:

Η φωτιά ξέσπασε σε περιουσία της ΛΑΡΚΟ η οποία ήταν ακαθάριστη. Οι απολυμένοι ενημέρωσαν την εταιρεία φύλαξης της ΛΑΡΚΟ και την πυροσβεστική. Η κεντρική πύλη του εργοστασίου δεν απαντούσε, ενώ ο υπάλληλος της εταιρείας φύλαξης στην πύλη οχημάτων, όταν ενημερώθηκε δεν ήξερε το σημείο που του αναφέραμε.

Η ομάδα ασφάλειας της ΛΑΡΚΟ δεν ήταν στην ΛΑΡΚΟ, καλέστηκε και ήρθε από το σπίτι με αποτέλεσμα το πυροσβεστικό όχημα της ΛΑΡΚΟ που ήταν ένα χιλιόμετρο από την εστία της φωτιάς, να φτάσει στο συμβάν μετά το πυροσβεστικό σώμα που ήρθε από 40 χιλιόμετρα μακριά.

Παράλληλα η ομάδα ασφάλειας της ΛΑΡΚΟ δεν επαρκούσε αριθμητικά να κινητοποιήσει τα χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ, όπου και αυτά ήταν παρκαρισμένα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Ευτυχώς κινητοποιήθηκαν τα χωματουργικά μηχανήματα της αμμοβολής που ήταν 10 χιλιόμετρα μακριά.

Ευτυχώς είχε μπουνάτσα, οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν είχαν άλλα μέτωπα και κινήθηκαν άμεσα με επιτυχία.

Δεν θα είναι όμως κάθε μέρα καλημέρα για αυτό οι αρμόδιοι πρέπει να τοποθετηθούν και να πάρουν μέτρα.

Δίνουν, τέλος, ραντεβού σήμερα στη ΔΕΘ και στην μεγάλη συγκέντρωση των σωματείων...

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: