21.9.24

Άμεσα εκλογές ζητά η Θ. Τζάκρη...



Να μπει σε ψηφοφορία η πρότασή της για σύγκληση έκτακτου συνεδρίου πολιτικών θέσεων και ανακήρυξης υποψηφιοτήτων 5-6 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στις 3 Νοεμβρίου (με δεύτερο γύρο στις 9 Νοεμβρίου, αν χρειαστεί), ζήτησε η Θεοδώρα Τζάκρη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία...


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτησή της η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος υποστήριξε πως «κατά την διάρκεια του συνεδρίου η ημερήσια διάταξη δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει δύο και μόνο θέματα, την έγκριση του κειμένου πολιτικής απόφασης και την προσκόμιση των υπογραφών στήριξης κάθε υποψηφιότητας, τις ομιλίες των υποψηφίων προέδρων και την ανακήρυξή τους».

Η κ. Τζάκρη εκτιμά πως δεν απαιτείται νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την έγκριση των κειμένων καθώς αυτή η αρμοδιότητα μπορεί να εκχωρηθεί στην Πολιτική Γραμματεία υποστηρίζοντας ότι έτσι οι σύνεδροι θα έχουν περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν τα κείμενα και «να μην ταλαιπωρούμε σε τέτοιους καιρούς τους συντρόφους με τρίτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε ένα μήνα».


«Από την στιγμή που δεν υπάρχει καταστατικό επίδικο, δεν υπάρχει και καμία βάσιμη αιτιολογία για οποιαδήποτε παράταση των ημερομηνιών» είπε απαντώντας στον Νίκο Παππά και στην πρότασή του, η οποία όπως σημείωσε η ίδια «κατατέθηκε μόνο προφορικά μέχρι σήμερα και δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο της συνεδριακής προσέγγισης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κ. Τζάκρη υποστήριξε ότι η βάση, στην οποία ξεπηδούν βαθιές διαιρέσεις, «ζητά ταχύτητα, διαφάνεια και εγγύηση ότι δεν θα έχουμε εμείς κενό εξουσίας και πάσης φύσεως νομικής και οικονομικής εκπροσώπησης, όταν απέναντί μας όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα θα στέκονται με ξεκάθαρες ηγεσίες».

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ούτε θα γίνει «αρχηγικό κόμμα, αν και μια σειρά λαθών έχει δημιουργήσει σχετικές παρεξηγήσεις. Ωστόσο δεν είμαστε και κόμμα ακέφαλο όπως επιδιώκει μια αποδομητική συμπεριφορά που έχει προηγηθεί απέναντι στο όποιο πρόσωπο έχει την θεσμική ιδιότητα του επικεφαλής. Μιλώ είτε γι’ αυτά που έκαναν οι 53 στον Τσίπρα είτε για τα σημερινά. Αυτά προς τα έξω δεν δείχνουν ένα κόμμα που τάχα πειραματίζεται να λειτουργήσει ως ακέφαλο, αλλά ένα κόμμα που απλώςείναι ανεγκέφαλο. Αυτό δηλαδή που λένε κι οι γραφές: “Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι”» είπε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: