23.9.24

Ισραηλινό σφυροκόπημα σε θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο...



Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε νέο γύρο εκτεταμένων βομβαρδισμών στον νότιο Λίβανο εναντίον τρομοκρατικών στόχων της Χεζμπολάχ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για το πιο ευρύ κύμα αεροπορικών επιθέσεων...

εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, βάζοντας στο στόχαστρο ταυτόχρονα θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, την κοιλάδα Μπεκάα στα ανατολικά και σε βόρεια επαρχία κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκαρί απηύθυνε προειδοποίηση στους πολίτες του Λιβάνου να απομακρυνθούν από περιοχές, τις οποίες χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ για στρατιωτικούς σκοπούς.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς την κοιλάδα του Μπεκάα.

Επίσης, άλλα έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, τα δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ κάλεσε τους Ισραηλινούς να παραμείνουν ήρεμοι μετά το πιο εκτεταμένο κύμα βομβαρδισμών των IDF εναντίον της Χεζμπολάχ: «Χτυπάμε πιο βαθιά στον Λίβανο, οι ενέργειες θα συνεχιστούν μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας, να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους» δήλωσε ο Γκαλάντ σε βίντεο που δημοσίευσε το γραφείο του τη Δευτέρα. «Είναι μέρες που οι Ισραηλινοί θα πρέπει να δείξουν ψυχραιμία».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι επίκεινται αεροπορικές επιδρομές σε σπίτια στον Λίβανο, όπου «η Χεζμπολάχ έκρυβε όπλα».

Κάτοικοι του νοτίου Λιβάνου έλαβαν κλήσεις από λιβανέζικο αριθμό που τους καλούσε να απομακρυνθούν αμέσως σε απόσταση 1 χλμ από κάθε θέση που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ, ανέφερε ρεπόρτερ του Reuters στο νότο, ο οποίος έλαβε την κλήση.

Ο υπουργός Πληροφοριών του Λιβάνου Ζιάντ Μακάρι είπε ότι το υπουργείο του είχε λάβει παρόμοια κλήση με εντολή να εκκενωθεί το κτίριο, αλλά είπε ότι το υπουργείο δεν θα κάνει κάτι τέτοιο. «Πρόκειται για ψυχολογικό πόλεμο», είπε ο Μάκαρι στο Reuters.

Σε τηλεοπτική δήλωση νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση και είπε ότι «διανέμεται στα αραβικά σε όλα τα δίκτυα και τις πλατφόρμες στον Λίβανο».

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε χτυπήματα βαθειά μέσα στο Ισραήλ, φτάνοντας μέχρι τη Χάιφα.

Την Κυριακή, ο δεύτερος τη τάξει της οργάνωσης είπε ότι η οργάνωση ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς της με το Ισραήλ, ενώ μία ημέρα νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αποφευχθεί η κλιμάκωση.

Ο Ισραηλινός Στρατός ανέφερε ότι έχει πλήξει περισσότερους από 150 στόχους της Χεζμπολάχ.

Η ανησυχία για μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ώθησε πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν τις πτήσεις προς την περιοχή ή να αποφύγουν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.