5.9.24

Σε όποιο νοσοκομείο και να πάει, τα... ακούει ο Άδωνις Γεωργιάδης...



BINTEO...
Μπορεί ο υπουργός Υγείας να επιχειρεί συνεχώς να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία (με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εικόνα διάλυσης το ΕΣΥ), όμως η πραγματικότητα αλλά και οι γιατροί τον διαψεύδουν καθημερινά... 

Μάλιστα, σε όποιο νοσοκομείο και να πηγαίνει, ο Άδωνις Γεωργιάδης τα ακούει από τους υγειονομικούς σε όλους τους... τόνους, ζητώντας επιτακτικά από τον υπουργό να δρομολογήσει προσλήψεις προσωπικού και καλύτερες συνθήκες στα νοσοκομεία.   

Αυτή τη φορά, ο Άδωνις Γεωργιάδης πήγε στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου είχε έντονη αντιπαράθεση με τον γιατρό και πρόεδρο της ΕΝΙΘ (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης) Χρήστου Καραχρήστου.


Όταν ο γιατρός έθεσε το επιτακτικό θέμα να γίνουν κανονικές προσλήψεις κι όχι επικουρικές (που αποτελούν ανακύκλωση προσωπικού), ο υπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο, ισχυριζόμενος ότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις, ισχυριζόμενος ότι σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να χρεοκοπήσει η χώρα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν δίστασε να σηκώσει τους τόνους, να αποπροσανατολίσει με αναφορά στο ΚΚΕ και βεβαίως να «συστήσει» στον γιατρό να μη... βρίζει το σύστημα, το οποίο σώζει ζωές. 


Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα της στιχομυθίας τους:

Γιατρός: «Η λύση δεν είναι οι επικουρικοί...»

Υπουργός: «Αυτά τα αριστερά τα βαριέμαι...» 

Γιατρός: «Σας παρακαλώ να μιλάτε λίγο πιο σωστά, γιατί μιλάτε σε έναν γιατρό του νοσοκομείου που αυτή τη στιγμή ξεπερνάμε τον εαυτό μας για να κάνουμε περισσότερες εφημερίες για να βγει το πρόγραμμα»

Υπουργός: «Γιατρέ μου θέλω σοβαρά πράγματα. Η Ελλάδα έχει ετήσιο όριο προσλήψεων. Είσαι υπουργός Υγείας, τι θα κάνεις;»

Γιατρός: «Μαζικές προσλήψεις και κίνητρα στους γιατρούς…»

Υπουργός: «Απαγορεύεται λοιπόν, δεν μπορεί η Ελλάδα να το κάνει… Τι θα κάνεις;»

Γιατρός: «Να γίνει…»

Υπουργός: «Θα ρίξεις το σύστημα; Θα χρεοκοπήσεις τη χώρα;»

Γιατρός: «Την ώρα που δεν κάνετε προσλήψεις μια συνάδελφός μας κατέρρευσε και ζητήσατε κιόλας συγγνώμη στη συνάδελφο που λιποθύμησε. Και δεν έχουν γίνει προσλήψεις από τότε.» 

Υπουργός: «Είσαι γιατρός είσαι με το ΚΚΕ, καλά κάνεις και το λες. Το ΚΚΕ θα μας τα δώσει; Άντε σε παρακαλώ πολύ... Να πείτε ένα ευχαριστώ στο κράτος για όλα αυτά που κάνει, στο σύστημα για όλα αυτά που κάνει και μετά όλα τα άλλα. Έχω βαρεθεί τη γκρίνια σας από το πρωί μέχρι το βράδυ»

Γιατρός: «Να πούμε ένα ευχαριστώ στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δουλεύουν νυχθημερόν.» 

Υπουργός: «Το σύστημα προχωράει είναι όρθιο, σώζει ζωές. Σταματήστε να βρίζετε το σύστημα. Τον εαυτόν σας βρίζετε...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: