19.9.24

Οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ πάνε για αναβολή και οι προβλέψεις για το ΠΑΣΟΚ στο... στοίχημα



Φοβάμαι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα που ανέλαβε τις τύχες του κόμματος δεν γοητεύεται από τις… κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού. Και ότι μπορεί να υποκύψει στην ιδέα να οδηγήσει τα πράγματα στη διολίσθηση – ήτοι αναβολή των εκλογών επ’ αόριστον...

Δεν ομολογείται κάτι τέτοιο ευθέως, πρέπει να διευκρινίσω.

Αλλά το ότι κάποιοι επικαλούνται το γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει λεφτά για να πληρώσει ούτε τα βασικά, σημαίνει ότι υπάρχει στο τραπέζι το επιχείρημα πως χρήματα για εκλογές δεν υπάρχουν.

Βλέπετε, οι λογαριασμοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπλοκαριστεί μετά από αίτημα κατάσχεσης εις χείρας τρίτων, όπως λένε, προμηθεύτριας εταιρείας που περιμένει τα χρήματά της εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Θα μπορούσε κάποιος κακεντρεχής να πει ότι η αναβολή των εκλογών είναι η μόνο λύση για να μην κερδίσει ο Κασσελάκης. Αλλά δεν θέλω να το πιστέψω. Έστω κι αν η Puls βρήκε χθες ότι έξι στους δέκα ψηφοφόρους διαφωνούν με την απόφαση της κεντρικής επιτροπής να απομακρύνει τον Κασσελάκη – μόνο οι τρεις στους δέκα συμφωνούν.

Η επιμονή στην Διαμαντοπούλου και τι… πληρώνει

Μιας και λέμε για μετρήσεις, έβλεπα και χθες μίας εικόνα που πάει να επιβληθεί για το ΠΑΣΟΚ.
Παρότι το δείγμα είναι μικρό και αποδείχθηκε και σε προηγούμενες ανάλογες αναμετρήσεις, γίνεται μία προσπάθεια να εμφανιστεί η Διαμαντοπούλου ως πιθανή να περάσει στο δεύτερο γύρο.

Και τυχαία, μην νομίζετε, έπεσε λίγο μετά το βλέμμα μου στις αποδόσεις που δίνει μεγάλη στοιχηματική εταιρεία για τη μάχη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Πρώτο φαβορί παραμένει ο Δούκας (απόδοση 1.80). Δεύτερος σταθερά ο Ανδρουλάκης (2.15). και τρίτη η Διαμαντοπούλου με… 8.15!

Και μάλιστα πριν λίγες ημέρες η απόδοση ήταν 7. Άρα πιστεύουν όλο και λιγότερο ότι θα νικήσει στην κούρσα.

Ευκαιρία λοιπόν. Βλέπετε, οι προβλέψεις είναι… τζάμπα. Ποιος θα θυμάται τι είπε η μία και τι είπε η άλλη εταιρεία. Το στοίχημα όμως δεν είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: