7.9.24

ΔΕΘ: Μέσα ομιλία, έξω... διαμαρτυρία...



Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν μεταξύ άλλων «αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις». 
Παρών ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας...
Εντός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για την ομιλία του, όπου αναμένεται να παίξει τα ρέστα του, προσπαθώντας να δώσει την πολυπόθητη, για τον ίδιο και το κόμμα του, εικόνα «επανεκκίνησης» της κυβέρνησης... 

Έξω όμως από τη ΔΕΘ, τα συνδικάτα προχώρησαν σε δυναμικό συλλαλητήριο (με τη συμμετοχή των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΘ), διαμαρτυρόμενα για τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση στα σημαντικά θέματα της καθημερινότητας των πολιτών. 

Λόγω της κινητοποίησης, έκλεισε η οδός Εγνατία, αλλά και άλλες κεντρικές αρτηρίες. Μεταξύ των συνθημάτων και των πανό, περιλαμβάνονται τα «Αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις» και «Συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού».


«Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα», ήταν το μήνυμα των συνταξιούχων που έδωσαν ηχηρό «παρών»,



Παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Το ΚΚΕ είναι παρών στις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, της ΕΕ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του αστικού κράτους που συσσωρεύουν συνεχώς νέα βάσανα για τον ελληνικό λαό. Παλεύουμε, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκτήσουν αυτοί οι αγώνες μεγαλύτερο δυναμισμό, να αποκτήσουν πραγματικά αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό για τη νέα κοινωνία που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, για τη νέα εξουσία, την εργατική».


»Σε αυτή την κατεύθυνση αντιπαλεύουμε όλες τις αυταπάτες, τα ψέματα που καλλιεργούν τα κόμματα του συστήματος, της σοσιαλδημοκρατίας, της λαϊκίστικης ακροδεξιάς, του οπορτουνισμού που συσσωρεύουν συνεχώς νέα προβλήματα, λένε παχιά και μεγάλα λόγια, την ώρα που έχουν ίδια στρατηγική γραμμή με τη ΝΔ και ουσιαστικά είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση, όπως παλιότερα, είτε είναι στην αντιπολίτευση, όπως σήμερα, παίζουν τον ρόλο της, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη θυμίζει «αστακό», καθώς είναι δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, με 3.000 αστυνομικούς με κάμερες στις στολές τους να βρίσκονται επί ποδός. Κιγκλιδώματα και αστυνομικές κλούβες έχουν στηθεί γύρω από τη ΔΕΘ, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν πορεία των διαδηλωτών προς το Βελλίδειο. Drones και ελικόπτερο συμπληρώνουν το σκηνικό, ενώ έχει επιστρατευτεί και ο «Αίαντας» (το όχημα εκτόξευσης νερού) για κάθε ενδεχόμενο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: