23.9.24

Μητσοτάκης, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης και ξερό ψωμί...



Θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια έναν απόστρατο αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών να μου επιβεβαιώνει αυτό που πλέον γνωρίζουν και οι πέτρες, ότι σε κάθε μικρό φορτίο ναρκωτικών που έπιανε η υπηρεσία αντιστοιχούσαν δέκα πολύ μεγαλύτερα που διέφευγαν...

Ο ίδιος ισχυριζόταν μάλιστα ότι τις περισσότερες φορές τα ίδια τα καρτέλ «κάρφωναν» το μικρό φορτίο ώστε να στρέψουν την προσοχή των αρχών μακριά από τα μεγαλύτερα.

Αυτή η παλιά ιστορία μού έρχεται στον νου καθώς παρακολουθώ τις αντιδράσεις για την Όλγα Κεφαλογιάννη και τις μπουχάρες στο υπουργείο Τουρισμού. Σαφώς και πρόκειται για σοβαρό ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης, αλλά ας μη μας διαφεύγει ότι η διαρροή της είδησης φαίνεται να έγινε από το Μαξίμου σε φιλοκυβερνητικό Μέσο, ενώ την ίδια ώρα γίνεται πάρτι απευθείας αναθέσεων, η παρέα του Μητσοτάκη μοιράζει –όπως αποκάλυψε την Κυριακή το Documento– σχεδόν μισό δισ. ευρώ στους σχολάρχες των σκόιλ ελικίκου για προγράμματα κατάρτισης, ο Κικίλιας πληρώνει 5-6 εκατ. ευρώ ακριβότερα το κάθε αεροσκάφος επιτήρησης για τις πυρκαγιές, ο Κυριάκος αγοράζει αβέρτα φρεγάτες, υποβρύχια, αεροπλάνα και ελικόπτερα, η ακρίβεια απογειώνεται για νέα ρεκόρ, η φτώχεια αγγίζει τα επίπεδα Βουλγαρίας και η διαφθορά επίπεδα Κολομβίας.


Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα. Φτάσαμε σε σημείο η συμπολίτευση να κάνει «αντιπολίτευση» στον εαυτό της καθώς στην κανονική αντιπολίτευση, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ δηλαδή, ασχολούνται μόνο με τα προσωπικά τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά της Ολγας Κεφαλογιάννη και του «αντάρτικου» των έντεκα «γαλάζιων» βουλευτών για τα «κόκκινα» δάνεια. Ένα απέραντο σύστημα «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει» η χώρα. Ολα ένα, ελέγχοντες και ελεγχόμενοι αντάμα.

Αυτό το σύστημα που ασχολείται περιστασιακά τώρα με τις 18.000 ευρώ των χαλιών της Όλγας αλλά δεν αρθρώνει λέξη για τα 51 δισ. που φόρτωσε στο κρατικό χρέος ο Μητσοτάκης δείχνει απόλυτα ικανοποιημένο με την κατάσταση-μπανανία που επικρατεί. Και είμαι βέβαιος ότι δεν θα ήθελε να αλλάξει. Μητσοτάκης, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης και ξερό ψωμί. Αλλά ποιος είμαι, εγώ ο γιος των κολίγων που θα σας μιλήσει για πολιτική...

Δημήτρης Παπαθανασίου - DOCUMENTO

Δεν υπάρχουν σχόλια: