2.9.24

Επίθεση Μπέου σε Κουρέτα: Μην ακούτε κανένα για τις παραλίες...



Ο δήμαρχος Βόλου είπε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να κολυμπάει στις κοντινές ακτές του Βόλου διότι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα των μετρήσεων...
Νέα επίθεση κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα εξαπέλυσε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή τη χθεσινή αναφορά του περιφερειάρχη πως τις επόμενες μέρες θα δοθεί άδεια κολύμβησης για όλες τις παραλίες του Βόλου και ότι δεν υπάρχει ζήτημα δημόσιας υγείας.

«Μην ακούτε κανέναν. Μην μπει κανείς στη θάλασσα αν δεν βγάλει ανακοίνωση ο Δήμος Βόλου. Θα έρθουν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη εργαστήρια και θα κάνουν μετρήσεις από τα Λεχώνια μέχρι και την Αγχίαλο σε 15 σημεία γιατί με την υγεία των πολιτών δεν μπορεί να παίζει κανένας. Μην ακούτε κανέναν γιατί ο βολιώτικος λαός έχει δώσει σε εμάς την εντολή να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. Θα γίνουν μετρήσεις σε όλα τα επίπεδα. Είναι ένας ιδιωτικός και ένας κρατικός φορέας που θα κάνουν μετρήσεις. Τον Ξηριά και τον Κραυσίδωνα έχουμε ζητήσει να περιέλθουν σε εμάς. Επίσης προκαλώ τον Κουρέτα να μας δείξει το έγγραφο που μας ενημέρωνε για να βάλουμε το δίχτυ και με αφορμή που είπε ο Κουρέτας ότι σε 2-3 ημέρες μπορούν να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα, εγώ λέω ότι μόλις με δείτε να κάνω εγώ μπάνιο, τότε να κάνουν κι οι Βολιώτες», είπε ο Αχ. Μπέος.

Χρησιμοποίησε όμως και το γνωστό του λεξιλόγιο, με απειλές και βρισιές.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα gegonota news αποκάλεσε πολλές φορές τον Περιφερειάρχη πολιτικό απατεώνα. «Σήκωσε τα μανίκια, πατρινιά, και πήγαινε να δουλέψεις, γελάει ο κόσμος μαζί σου με τα γιλέκα που φοράς. Ανοίγεις το στόμα σου και είτε χασμουριέσαι είτε λες μαλακίες. Αντε νούμερο…» είπε μεταξύ άλλων, ενώ τον αποκάλεσε και «νεκροθάφτη» για άλλη μια φορά.

Ακόμα σύμφωνα με τα gegonota news ο Αχ. Μπέος προέτρεψε τους επαγγελματίες που έλαβαν «μπιλιετάκια» από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου για να πληρώσουν τις οφειλές τους για τα τραπεζοκαθίσματα, «να οργανωθούν και να τους μαυρίσουν στον ξύλο».


Ο δήμαρχος Βόλου είπε ακόμη ότι «ο Δήμος ανέλαβε όλο το παραλιακό μέτωπο και το καθαρίσαμε. Οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση είτε του ΟΛΒ, είτε της Περιφέρειας, για να συμβάλλουν. Ο Βόλος δεν είναι προσωπικό μαγαζί, αφορά όλους μας. Εγώ δεσμεύομαι ότι σε 15 ημέρες η πόλη θα έχει έρθει στην πρότερη κατάσταση, σε όλα τα επίπεδα».

Και κατέληξε μεταξύ άλλων ότι «το μεγάλο μέρος των νεκρών ψαριών έχει καθαριστεί, αλλά για να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο είναι και αρκετά νεκρά ψάρια στο βυθό. Εκεί, στην πορεία, είτε θα φαγωθούν από άλλα ψάρια είτε θα αυτοκαθαριστούν από την ίδια τη θάλασσα» και κάλεσε την Περιφέρεια Θεσσαλίας «να εργαστεί περισσότερο, ώστε να καθαριστεί άμεσα».

«Θα περιμένουμε τον κ. Μπέο να κάνει πρώτος μπάνιο στα «καθαρά νερά» του Παγασητικού και μετά θα δούμε αν θα κολυμπήσουμε και εμείς”, επισημαίνουν τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας  και ζητούν απ’ όλους τους φορείς να λάβουν μέτρα για την προστασία του Παγασητικού και της Κάρλας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: