12.9.24

Ο Κοντιάδης απαντά στον Δουζίνα για το καταστατικό ΣΥΡΙΖΑ...



Η απάντηση του Ξενοφώντα Κοντιάδη στην κριτική του Κώστα Δουζίνα για το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...
"Ο αγαπητός Κώστας Δουζίνας διατύπωσε στον τοίχο του στο fb μία διαφορετική άποψη από τη δική μου για όσα έγιναν με την μομφή κατά Κασελάκη.

Ακολουθεί η απάντησή μου.

α. το τι ισχύει στη Βουλή ή στους δήμους δεν είναι επαρκές αντεπιχείρημα, διότι τα κόμματα αυτορυθμίζονται ως γνωστόν και μπορούν να προβλέψουν όποια διαδικασία θέλουν στα καταστατικό τους. Εδώ από την απλή γραμματική ερμηνεία του καταστατικού προκύπτει σύγκληση συνεδρίου. Αν ήθελε την έκπτωση του προέδρου, που είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί δεν το αναφέρει με 3 λέξεις;

β. Ναι, ενδεχομένως συμφώνησαν όλοι να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία με τα τηλέφωνα στην ψηφοφορία, δεν γνωρίζω το πραγματολογικό κομμάτι αν υπήρξαν αντιρρήσεις κλπ. Αυτό όμως δεν μειώνει την ασυνέπεια και τη θεσμική γελοιότητα της διαδικασίας, δηλ άλλοι να ψηφίσουν με κάλπη και άλλοι τηλεφωνικώς με ανοιχτή ακρόαση.

γ. Χαίρομαι που συμφωνούμε στο υστερόγραφο. Ομως εμμέσως το υστερόγραφο ενισχύει την άποψή μου ότι και οι διαδικασίες της μομφής κατά Κασελάκη είναι διάτρητες θεσμικά". 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: