28.9.24

«Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός»...


 Η επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού...
Οστρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πριν λίγο επίσημα το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα...


«Ο Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πια να τρομοκρατεί τον κόσμο» γράφει στην επίσημη σελίδα του στην πλατφόρμα Χ ο IDF.


Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) σκότωσαν τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα κατά την χτεσινή τους αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου βρισκόταν το αρχηγείο του λιβανικού κινήματος.

Αυτή την είδηση επιβεβαίωσαν τρία ανώτερα στελέχη του ισραηλινού στρατού με διαδοχικές τους ανακοινώσεις.

«Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.


Άλλος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο λοχαγός Νταβίντ Αβραάμ, επιβεβαίωσε στο AFP ότι ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ «εξαλείφθηκε».

Παράλληλα και ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Αβισάι Αντρέι, τον οποίο επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τον Νασράλα κατά την ισραηλινή επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού.

«Έχει χαθεί η επαφή» με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ

Την ίδια ώρα, πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα στο AFP ότι «έχει χαθεί η επαφή με τον Χασάν Νασράλα από χθες (Παρασκευή) το βράδυ».

Η πηγή αυτή ζήτησε να μην κατονομαστεί και δεν επιβεβαίωσε τον θάνατο του επικεφαλής του σιιτικού κινήματος του Λιβάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.