17.9.24

Τα γκάλοπ της αποτυχίας, το… άγχος για Διαμαντοπούλου και οι δελφίνοι του ΣΥΡΙΖΑ...



Έχουνε πολύ πλάκα οι δημοσκόποι.
Οι περισσότεροι -μην πω όλοι- έγιναν… ρόμπες κανονικές στις ευρωεκλογές όπου έδειχναν τη Νέα Δημοκρατία να μην πέφτει κάτω από 34%-35% με τίποτα...

Και προφανώς παρέσυραν Μαξίμου και μεγάλα έντυπα και site σ’ αυτή τη λογική με πρωτοσέλιδα.
Μετά την κάλπη βέβαια άρχισαν να λένε κάτι του τύπου, «ναι είχαμε πιάσει τη διαφορά με στατιστικό σφάλμα συν πλην 10%».

Τι να σας πω, φοβερή επιστήμη!

Τώρα πάλι με την εκλογή προέδρου στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στο ΣυΡιζΑ, ξανά μανά. Πριν λίγες μέρες η «Metron analysis» παραλίγο να βροντοφωνάξει, «χωρίς Διαμαντοπούλου στο δεύτερο γύρο δεν γίνεται» για να αποκτήσει και… σιγουριά στην κυβερνησιμότητα ο Μητσοτάκης αν χρειαστεί.
Ή ΑΛΚΟ που βγήκε χθες στον Alpha, τι την ήθελε την δημοσκόπηση; Μπορούσε να στείλει μία επιστολή στους υποψηφίους -πλην του προέδρου Νίκου φυσικά- ότι δεν υπάρχει ανάγκη να κάνετε εκλογές, ο Ανδρουλάκης έτσι κι αλλιώς θα βγει και μάλιστα με τεράστια άνεση!

Απορώ μετά την χθεσινή δημοσκόπηση, πώς δεν παραιτούνται οι υποψήφιοι αρχηγοί για να μην μπαίνει και σε ταλαιπωρία ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ.

Ναι, ναι είναι οι ίδιοι επιστήμονες που μετράνε την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής.

Ελπίζω στις έρευνες που κάνουν στα διάφορα υπουργεία, να είναι πιο ακριβείς οι μετρήσεις, όχι τίποτα άλλο, αλλά μην παρασύρουν και το γκουβέρνο σε λάθη, που μας αφορά πιο άμεσα.

Πορεία στα τυφλά


Ο Κασσελάκης έπεσε, αλλά πλην Πολάκη, όλοι οι άλλοι που πρωτοστάτησαν στην ανατροπή του δεν φαίνεται να έχουν σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Ο Πολάκης λέει «κατεβαίνω για αρχηγός, θέλω να στηθούν οι κάλπες γρήγορα».

Οι 87 όμως; Κανείς δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς κάνουν:

  •     Δεν έχουν λύση και σχέδιο για το μεταβατικό διάστημα. Το πάνε βλέποντας και κάνοντας.
  •     Δεν έχουν ενιαία αντιμετώπιση στο θέμα «διαγραφή Κασσελάκη». Λογικό πάντως δεν είναι εύκολο θέμα.
  •     Δεν έχουν καταλήξει σε ένα και μοναδικό πρόσωπο για την υποψηφιότητα απέναντι στον Κασσελάκη. Ο Φάμελλος; Η Γεροβασίλη; Κάποια επιλογή έκπληξη;
  •     Τους βλέπω, αν το καθυστερήσουν κι άλλο, να εξετάζουν σοβαρά στο τέλος είτε τον Νίκο Παππά, είτε τον Νίκο Φαραντούρη. Και βεβαίως να ψηφίζουν… Πολάκη στο δεύτερο γύρο αν ο αψύς Σφακιανός που ήθελαν να διαγράψουν (!!!) πριν λίγο καιρό πάει στο δεύτερο γύρο με τον Κασσελάκη!


Χωρίς πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Κουμουνδούρου έχει και ένα βουνό διαχειριστικά προβλήματα του κόμματος.

Αυτά δεν τα είχαν προβλέψει ότι αποφάσιζαν στην κεντρική επιτροπή τα γνωστά θέματα.
Σήμερα λοιπόν θα υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με διοίκηση μίας μεγάλης τράπεζας.

Κακώς όμως έχει κυκλοφορήσει ότι αντικείμενο συζήτησης είναι η λήψη δανείου. Δεν είναι! Το λέω για να μην καλλιεργούνται φρούδες ελπίδες.

Θέμα της συνάντηση είναι να αποκτήσει πρόσβαση στους «παγωμένους» λογαριασμούς του το κόμμα.
Βλέπετε με την απομάκρυνση Κασσελάκη ουδείς σκέφτηκε τι πρέπει να γίνει ώστε να μην… κοπεί το ρεύμα στην Κουμουνδούρου, ας πούμε.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόεδρος, ουδείς μπορεί να διαχειριστεί τους λογαριασμούς, να κινήσει χρήματα και όλα αυτά.

Πρέπει τώρα να εγκρίνει η κεντρική επιτροπή την απόφαση της πολιτικής γραμματείας, ώστε ο Νίκος Παππάς να αναλάβει τη διαχείριση και να δώσει εξουσιοδότηση στον διοικητικό και οικονομικό αρμόδιο του κόμματος. Η τράπεζα να αποδεχθεί τη διαδικασία και να ανοίξει την κάνουλα.

Ρώτησα στέλεχος της αντικασσελακικής πτέρυγας, με γνώση των νομικών θεμάτων, τι θα γίνει εάν η τράπεζα αρνηθεί τη διαδικασία αυτή και συνεχίσει να μην δίνει πρόσβαση.

Μου απάντησε ότι σε αυτή την περίπτωση θα πάνε στα δικαστήρια με τη διοίκηση της τράπεζας!
Τελικά, έχω την εντύπωση ότι τα δικαστήρια δεν θα τα αποφύγουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ – έστω και χωρίς να αφορούν ευθέως τον Κασσελάκη...

Κάλχας - Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.