30.9.24

Το Ιράν απειλεί το Ισραήλ με εκδίκηση...



Απειλές κατά του Τελ Αβίβ εξαπολύει η Τεχεράνη στον απόηχο της εξόντωσης του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα...

«Το Ιράν δεν θα αφήσει καμία από τις εγκληματικές πράξεις του σιωνιστικού καθεστώτος αναπάντητη» προειδοποίησε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ιρανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις λιβανικές αρχές.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν είπε ότι «περιφερειακές χώρες, ισλαμικές χώρες» πρέπει να συνασπιστούν για να αντιμετωπίσουν το Ισραήλ μετά τα χτυπήματά του κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Σε μια ηχογραφημένη συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή στο CNN, ο Πεζεσκιάν επέρριψε όλη την ευθύνη για τη συνεχιζόμενη βία στην περιοχή αυτή στο Ισραήλ.

«Η Χεζμπολάχ από μόνη της δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε μια χώρα που είναι οπλισμένη σαν αστακός, και έχει πρόσβαση σε οπλικά συστήματα που είναι πολύ ανώτερα από οτιδήποτε άλλο».

Μιλώντας μέσω διερμηνέα, ο Πεζεσκιάν πρόσθεσε: «Οι ισλαμικές χώρες πρέπει να συγκαλέσουν συνάντηση για να διαμορφώσουν μια αντίδραση σε αυτό που συμβαίνει. Τώρα, αν μιλάμε μόνο για τη Χεζμπολάχ, τι μπορεί να κάνει η Χεζμπολάχ μόνη; Οι περιφερειακές χώρες, οι ισλαμικές χώρες πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: