8.9.24

Κρίσιμη ψηφοφορία για πρόταση μομφής εναντίον του Κασσελάκη...



Σε τεντωμένο σχοινί ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Ανοίγουν οι κάλπες για τη μυστική ψηφοφορία στη δεύτερη μέρα εργασιών της θυελλώδους συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής...
Συνεχίζονται οι δραματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς σήμερα «κληρώνει» για τον Στέφανο Κασσελάκη, μέσα σε πολεμικό κλίμα ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα.


Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψηφίζουν από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι για την πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου του κόμματος, μόλις έναν χρόνο μετά την εκλογή του. Ο ίδιος απέρριψε χθες την πρόταση της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης για εκλογές με στόχο την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Οι «87» κατέθεσαν το κείμενο πρότασης μομφής επικρίνοντας τις ενέργειες του αρχηγού και κατηγορώντας τον πως έχει μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα-καρικατούρα με δεξιές αποχρώσεις. Ακολούθησαν οι ομιλίες στελεχών με αντεγκλήσεις κι ισχυρές διαφωνίες και η απόφαση για μυστική ψηφοφορία.

 
Η προεδρική πτέρυγα ζητούσε φανερή ψήφο στην πρόταση μομφής, όπως είχε προτείνει νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης, αλλά δεν επικράτησε η δική της θέση. Υπέρ της μυστικότητας της διαδικασίας τάχθηκαν 122 μέλη και εναντίον 90 σε σύνολο 212 ψηφισάντων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της efsyn.gr, Θεοδώρα Τζάκρη, Νίκος Παππάς και Ράνια Σβίγκου επιχειρηματολόγησαν υπέρ της φανερής ψηφοφορίας, ενώ την ίδια στιγμή οι Τρύφων Αλεξιάδης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Μαντζουράνης κατά.

Για να περάσει η πρόταση θα πρέπει να συγκεντρώσει 148 θετικές ψήφους (σημειώνεται ότι η πρόταση των 87 φέρει 100 υπογραφές), ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ.

ΕΔΩ σημεία από τις τοποθετήσεις στελεχών και το κείμενο της πρότασης μομφής. Ακολουθεί η χθεσινή ομιλία του κ. Κασσελάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: