2.9.24

Υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι...



Προκλητική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην υπόθεση του «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ και των παράνομων προσλήψεων επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη την περίοδο 2013-2014... 

Παρά την εισαγγελική πρόταση για ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων, οι οποίοι δικάστηκαν για κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας, το δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα αθώους.

Έτσι, απαλλάχθηκε ο πολιτευτής της ΝΔ Σταμάτης Πουλής, ο οποίος εκτός από προσωπικός φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη είναι και συνεργάτης του στο υπουργείο Υγείας. Απαλλάχθηκαν επίσης η σύζυγος του Στ. Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της απόφασης που ανέγνωσε ο πρόεδρος, ο Στ. Πουλής κηρύχθηκε αθώος «καθώς δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας». Στην απόφαση που ανακοινώθηκε αναφέρεται ότι: «Το δικαστήριο θεωρεί ότι η σύνταξη και υπογραφή των μισθολογικών καταστάσεων δε συνιστά αδικοπρακτική ενέργεια. Αθώοι και οι λοιποί κατηγορούμενοι λόγω του παρακολουθηματικού χαρακτήρα (σε σχέση με την κύρια κατηγορία της απιστίας) του αδικήματος», είπε ο πρόεδρος της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από ενέργειες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες Πολάκη, οι επίμαχες προσλήψεις «ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο κατά περίπου 250.000 ευρώ και δεν υπήρξε καμία νόμιμη διαδικασία προκήρυξης τους»

Ο Παύλος Πολάκης όταν κατέθεσε στη δίκη ανέφερε ότι «το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, καθώς λειτούργησε ως η offshore του Δημοσίου», ενώ έκανε λόγο για «όργιο ρουσφέτολογικών διορισμών».

«Είναι μια καραμπινάτη υπόθεση απιστίας. Οι κατηγορούμενοι κινήθηκαν με εντολή του πολιτικού τους προϊστάμενου» είχε τονίσει μεταξύ άλλων ο βουλευτής.  Τότε μάλιστα είχε αναφέρει ότι οι «προσληφθέντες δούλεψαν για τον κ. Γεωργιάδη και όχι για το δημόσιο συμφέρον».

Το ότι οι προσλήψεις είχαν γίνει το 2014 με αίτημα δικό του προς τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε παραδεχθεί άλλωστε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτοντας ενώπιον του Δικαστηρίου. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας είχε κάνει εμφανή την παρουσία του στη δική, όχι μόνο καταθέτοντας, αλλά δίνοντας το παρών τον περασμένο Ιούλιο και ενώ είχε καταθέσει μήνες πριν, στέλνοντας σαφέστατα μηνύματα...

Αυγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: