21.9.24

Προπονητές στηρίζουν τους παίκτες που σκέφτονται την απεργία...



Τι δήλωσαν ο Πεπ Γουαρντιόλα της Μάντσεστερ Σίτι και ο Κάρλο Αντσελότι της Ρεάλ Μαδρίτης...
Ημαζική επέκταση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων από τη FIFA, σε συνδυασμό με την αύξηση των αγώνων του Champions League στη νέα μορφή διοργάνωσης της UEFA, έχει διογκώσει το καλαντάρι των συλλόγων. Πρόσφατη έκθεση της FIFPro για την ευημερία των ποδοσφαιριστών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σεζόν 2024-25 πρόκειται να είναι η «χειρότερη», όσον αφορά τον φόρτο εργασίας.


Ο υπερβολικά μεγάλος όγκος των αγώνων που καλούνται να συμμετάσχουν, έχει φέρει τους ποδοσφαιριστές να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να κατέβουν σε απεργία. Μάλιστα ο Ρόδρι, ο Ισπανός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, δεν δίστασε να το δηλώσει ξεκάθαρα: «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε μία επιλογή υπάρχει από τη μεριά μας: να κάνουμε απεργία». Πρόσθεσε πως «το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας και είμαστε κοντά σε αυτό».

Την Παρασκευή, ορισμένοι προπονητές τοποθετήθηκαν για το θέμα, τασσόμενοι στο πλευρό των παικτών. Η ώθηση για ένα καλύτερο, πιο ευνοϊκό πρόγραμμα αγώνων πρέπει να προέρχεται από τους παίκτες, δήλωσε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γουαρντιόλα.


Όπως ανέφερε ο Γουαρδιόλα, «πολλές, πολλές φωνές μιλούν για αυτό. Αν κάτι πρόκειται να αλλάξει, πρέπει να προέλθει από τους παίκτες. Η επιχείρηση μπορεί να είναι χωρίς μάνατζερ, χωρίς αθλητικούς διευθυντές, χωρίς μέσα ενημέρωσης, χωρίς ιδιοκτήτες, αλλά χωρίς παίκτες δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν είναι μόνο ο Ρόδρι που μίλησε ανοιχτά, είναι πολλοί, πολλοί παίκτες, και όχι μόνο σε αυτή τη χώρα, αλλά σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι αρχίζουν να μιλούν, οπότε θα δούμε».

Σε ανάλογο πνεύμα και ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι: «Ας καταλάβουν οι οργανώσεις, UEFA, FIFA, ότι οι παίκτες έχουν κουραστεί. Αυτός είναι ο στόχος. Το ημερολόγιο αυτή τη σεζόν δεν θα αλλάξει». 


Σύμφωνα με τον Αντσελότι, «ο παίκτης δεν θα είχε πρόβλημα να μειώσει τον μισθό του αν αυτό σήμαινε ότι έπαιζε λιγότερα παιχνίδια. Ο στόχος είναι να παίζουμε λιγότερα παιχνίδια για να αποφύγουμε τραυματισμούς».

► Από την πλευρά του, ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα Ζιλ Κουντέ «συμφώνησε με όλα» όσα είπε ο Ρόδρι. «Το ημερολόγιο γίνεται μεγαλύτερο κάθε χρόνο, έχουμε περισσότερους αγώνες και λιγότερο χρόνο. Το λέμε εδώ και πολύ καιρό και κανείς δεν μας δίνει σημασία. Ούτε οι παίκτες ούτε οι προπονητές ακούγονται» είπε ο 25χρονος παίκτης.

Και πρόσθεσε: «Θα έρθει μια στιγμή που θα πρέπει να κάνουμε απεργία, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για όσους αποφασίζουν να μας καταλάβουν. Παίρνουμε όλο και περισσότερα ρίσκα, υπάρχουν περισσότεροι τραυματισμοί γιατί υπάρχει λιγότερος χρόνος άδειας. Τώρα, με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, θα φτάσουμε περίπου τους 70 αγώνες ανά σεζόν, κάτι που είναι τρελό. Εάν τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει είναι επειδή πρέπει να οργανωθούμε και να επικοινωνήσουμε περισσότερο. Υπάρχουν συνδικάτα σε διάφορες χώρες. Στη Γαλλία, υπάρχει ένα σημαντικό. Πρέπει να οργανωθούμε ώστε να υπάρχει συλλογική φωνή. Θα είναι πιο ισχυρό όταν το μήνυμα προέρχεται από έναν οργανισμό που συγκεντρώνει πολλούς παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.