27.9.24

Εισβολή της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο, πολλές προσαγωγές ...



Συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης φώναξαν φοιτητές από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ερευνητών, προχωρώντας σε παρέμβαση μέσα στην αίθουσα Καυταντζόγλου στο Πολυτεχνείο...


Η παρέμβαση αυτή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της «Βραδιάς του Ερευνητή» και μόλις είχε πάρει τον λόγο ο πρύτανης της Σχολής. Οι φοιτητές κρατούσαν πανό και έριχναν τρικάκια στην αίθουσα που ήταν γεμάτη, χωρίς να υπάρχει κάποια απειλή για τους παρευρισκομένους.


Ωστόσο, ακολούθησε εισβολή της αστυνομίας στον χώρο, όπου επικράτησε ένταση και έγιναν τελικά 22 προσαγωγές. Η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «άτομα εισήλθαν εντός του κτιρίου και επιτέθηκαν φραστικά αλλά και ρίπτοντας αντικείμενα κατά των προσκεκλημένων, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ενημερώσουν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να παρέμβει. Άμεσα δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας εισήλθαν εντός του χώρου και απομάκρυναν με ασφάλεια τους προσκεκλημένους, ενώ έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 22 προσαγωγές».

«Μια κυβέρνηση που θεωρεί απειλή ερευνητές και φοιτητές είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, και προσθέτει: «Η εισβολή ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στον χώρο του Πολυτεχνείου και οι προσαγωγές φοιτητών και ερευνητών δεν είναι εικόνα  δημοκρατίας. Μια κυβέρνηση που θεωρεί απειλή ερευνητές και φοιτητές είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη. Οι Πρυτανικές Αρχές έχουν την ευθύνη να προασπίζουν την ελευθερία της έκφρασης και της ακαδημαϊκής ελευθερίας, να προστατεύουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους εργαζόμενους, τους ερευνητές και τις ερευνήτριες και όχι να προκαλούν χάος και συνθήκες αυταρχικού καθεστώτος μέσα στα πανεπιστήμια.


»Είμαστε στο πλευρό των ερευνητών και των φοιτητικών συλλόγων που υπερασπίζονται το θεμελιώδες δικαίωμα της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια. Είμαστε στο πλευρό των ερευνητών και ερευνητικών που αγωνίζονται για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: