25.9.24

Πρώτη πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ στο Τελ Αβίβ - Στόχευε το αρχηγείο της Μοσάντ...



Κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνιστά η πρώτη πυραυλική επίθεση της σιιτικής οργάνωσης στο Τελ Αβίβ από την έναρξη του πολέμου, που στόχευε το αρχηγείο της Μοσάντ στα περίχωρα της ισραηλινής πρωτεύουσας...

Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Ναφακίγια του Λιβάνου καταρρίφθηκε με το σύστημα «David’s Sling».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν νωρίς σήμερα το πρωί ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο, λίγη ώρα αφού ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ και σε τομείς της κεντρικής ισραηλινής επικράτειας, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες ΜΜΕ για το συμβάν.  

Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε ζημιές, και σύμφωνα με τους IDF, προς το παρόν δεν αλλάζουν τα μέτρα ασφαλείας και οι οδηγίες πολιτικές προστασίας στο Τελ Αβίβ.

Χεζμπολάχ: Στόχευε τα γραφεία της Μοσάντ - Αντίποινα για τις εκρήξεις


Η σιιτική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση, ισχυριζόμενη ότι στόχευσε τα κεντρικά γραφεία της Μοσάντ κοντά στο Τελ Αβίβ με βαλλιστικό πύραυλο «Qader 1».

Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, η επίθεση έρχεται ως απάντηση στις εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων καθώς και στις δολοφονίες ανώτατων διοικητών της οργάνωσης.

Εν τω μεταξύ, ο IDF λέει ότι έπληξε έναν εκτοξευτή της Χεζμπολάχ στον Λίβανο που χρησιμοποιήθηκε για να εκτοξευτεί ο πύραυλος εδάφους-εδάφους σήμερα το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Νετανιάχου μεταβαίνει αύριο στη Νέα Υόρκη όπου θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ισραηλινό σφυροκόπημα

Από τις 5 το πρωί ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στον Λίβανο ο οποίος δέχεται πλήγματα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

«Από τις 05:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), εχθρικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πλήγματα» εναντίον διαφόρων τομέων του νοτίου Λιβάνου, ανέφερε το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων (NNA στα αγγλικά, ANI στα γαλλικά).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τους βομβαρδισμούς υπάρχουν θύματα, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: