18.9.24

Την Πέμπτη τα νεότερα για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ...



Χωρίς τελεσίδικη εισήγηση ολοκληρώθηκε η πολύωρη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τον οδικό χάρτη για τις εσωκομματικές εκλογές...

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης και θα συνεχιστεί την Πέμπτη προκειμένου να βγει γραπτή εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σάββατο.

Με βάση την έως τώρα συζήτηση προκύπτει ότι η εισήγηση θα είναι το κόμμα να οδηγηθεί σε έκτακτο συνέδριο το τριήμερο 1-3 Νοεμβρίου, χωρίς να είναι καταστατικό. Στο συνέδριο θα γίνει η κύρωση των υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη νέας ηγεσίας μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.

Η πλευρά των «87» ζητά δέσμευση για σεβασμό στο καταστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη της Π.Γ. που πρόσκεινται στην ομάδα των «87» κατά τη συνεδρίαση της Π.Γ. κατέθεσαν την πρόταση οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος να δεσμευτούν ότι σέβονται και αποδέχονται το καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Πρόκειται για μια σαφή κίνηση να αποτραπεί επανάληψη των πρόσφατων αναταράξεων μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη, την οποία ο ίδιος αρχικά με τη στάση του έδειξε να αποδέχεται αλλά μερικές μέρες μετά χαρακτήρισε «εκτροπή». Από κοντά και συνεργάτες του, που αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων η Θεοδώρα Τζάκρη. Η τελευταία συμμετέχει στην Πολιτική Γραμματεία.

Επιπλέον, θέτουν και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τα οικονομικά των υποψηφίων, με στόχο την διαφάνεια. Πρόκειται για άλλη μια πρόβλεψη που φαίνεται να στοχεύει στην αποτροπή νέων σίριαλ όπως αυτό που εξελίχθηκε με την υπόθεση του Πόθεν Έσχες του Στ. Κασσελάκη.

Ειδικότερα, απ' την πλευρά των «87», κάποιοι τόνισαν στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. ότι ανάμεσα στα κριτήρια που πρέπει να οριστούν είναι, εκτός από το Πόθεν Έσχες, η διερεύνηση τυχόν τεράστιων οφειλών σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Ένα άλλο κριτήριο είναι ο υποψήφιος να διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο, και όπως πέρυσι να συγκεντρώσει τουλάχιστον 30 υπογραφές μελών της Κ.Ε.

Κατά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε και το θέμα της παραπομπής του έκπτωτου προέδρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Στην παρέμβασή του ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να ξεκαθάρισε πως δεν είναι υπέρ ούτε της διαγραφής ούτε του διοικητικού αποκλεισμού του τέως προέδρου. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμήνυσε πως «πολιτικά δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε την οιονεί διάσπαση που κάνει ο Κασσελάκης και οι υποστηρικτές του»...

Εφ.Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: