27.9.24

Ένα καρφί και μία ντρίπλα από Μαρκόπουλο...


...για «κλειστές πόρτες υπουργών» και γαλάζια τραπεζώματα...
Αιχμές κατά υπουργών που έχουν «κλειστές πόρτες» άφησε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, λέγοντας παράλληλα ότι «δεν πρέπει να φοβόμαστε τα ανοιχτά γεύματα μαζί τους», με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα γαλάζια τραπεζώματα...

Συγκεκριμένα, ο γαλάζιος βουλευτής της Β΄Πειραιά είπε ότι «οι πόρτες των υπουργών οφείλουν πάντοτε να είναι ανοιχτές και όποιος τις κρατάει κλειστές μάλλον δεν παρέχει καλή υπηρεσία ούτε στο κόμμα αλλά ούτε και στον εαυτό του. Μη νομίζετε ότι εμείς δεν επικοινωνούμε ως βουλευτές με το Μέγαρο Μαξίμου, με τους αρμόδιους για τον έλεγχο των υπουργών· όποιος δεν έχει ανοιχτή πόρτα μάλλον δεν παρέχει καλή υπηρεσία ούτε στην κυβέρνηση ούτε και στον ίδιο του τον εαυτό. Νομίζετε ότι οι βουλευτές δεν μιλάμε για το ποιοι υπουργοί δεν δέχονται τους βουλευτές; Στο κάτω κάτω της γραφής έχουμε και δημόσιο λόγο, αν κάποιος υπουργός είναι λίγο πιο διστακτικός στο να δεχθεί βουλευτές εδώ είμαστε εδώ είμαστε».
 
Για την «πρωτοβουλία των 11» και τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις

Επίσης, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος μίλησε και για το εάν πρέπει να συνεχιστούν οι ερωτήσεις από γαλάζιους βουλευτές, λέγοντας ότι «το να επικοινωνούμε τις αγωνίες των ψηφοφόρων της ΝΔ και γενικά του ελληνικού λαού δεν είναι κακό, προφανώς το να γίνονται κοινοβουλευτικές ερωτήσεις ή παρεμβάσεις βρίσκεται σε μια θετική κατεύθυνση. Χαίρομαι που βλέπω ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης λαμβάνουν υπόψη τους βουλευτές. Υπάρχει ανοιχτή συζήτηση ούτως ή άλλως και φαίνεται ότι αυτή έχει εντατικοποιηθεί το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι κακό να μιλάμε, να φοβόμαστε τις κλειστές πόρτες των υπουργών και αυτές εγώ πάντοτε τις αποδοκιμάζω. Οι ανοιχτές πόρτες και τα ανοιχτά γεύματα είναι θετικά».

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: