13.9.24

Ερειπιώνας...



Αυτό που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τηρουμένων των αναλογιών επιχείρηση σε φάση εκκαθάρισης...

Ο βασικός μέτοχος μέχρι πριν από λίγες μέρες, διαπιστώνοντας ότι χάνει την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο, αμύνεται με όλους τους τρόπους, θεμιτούς και αθέμιτους, αδιαφορώντας αν από τις ενέργειες του η συνέπεια θα είναι η πλήρης διάλυση και ο εκπλειστηριασμός των όποιων ασημικών έχουν απομείνει στην ιδιοκτησία της πτωχευμένης εταιρείας.

Ο έκπτωτος Στ. Κασσελάκης έκανε το λάθος που έκαναν οι αντίπαλοι του πριν από περίπου ένα χρόνο. Εκείνοι τότε τον υποτίμησαν, αυτός σήμερα υποτίμησε τους αντιπάλους του, μερικοί εκ των οποίων ήταν σύμμαχοι του. Εκείνοι έχασαν μια μάχη που θεωρούσαν ότι την είχαν στο τσεπάκι τους, αυτός αντί να πάρει την πρωτοβουλία για να πάει το κόμμα στις εκλογές συντεταγμένα, επιλογή που θα του επέτρεπε να παραμείνει πρόεδρος και να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την ετυμηγορία της κομματικής κάλπης, τους προκάλεσε να του κάνουν μομφή. Πίστεψε ότι δεν θα τολμήσουν.

Ήταν σίγουρος ότι είχε τον έλεγχο της Κεντρικής Επιτροπής. Ολέθριο λάθος. Αντί όμως να αποδεχτεί την ήττα του, αντί να σεβαστεί τους κανόνες, επιχειρεί να σαρώσει τα πάντα. Μιλάει και αυτός και οι φίλοι του για πραξικόπημα, για εκτροπή, για πολιτικό ατόπημα. Κριτική εκ των υστέρων.

Ούτε αυτός ούτε οι φίλοι του είπαν κάτι το βράδυ της Κυριακής αν και θα μπορούσαν να πουν αφού η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής δεν ήταν και πολύ μυστική. Δεν έβγαλαν κιχ. Ούτε έναν ψιθυριστό αντίλογο. Αποδέχθηκαν το αποτέλεσμα, δεν έφεραν αντιρρήσεις για τη διαδικασία. Από τη Δευτέρα όμως άρχισε το πανηγύρι. 

Αναδρομική διαύγεια; Άγνωστο. Τους συμβούλευσαν κάποιοι; Ποιος ξέρει; Το ερώτημα είναι μέχρι που θα το τραβήξουν. Τους ενδιαφέρει να μείνει το κόμμα τους (;) στη ζωή; Θα διεκδικήσουν ξανά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Φλερτάρουν με την ιδέα να δημιουργήσουν άλλο σχήμα; Πρέπει πάντως να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχουν ήρωες χωρίς ακροατήριο...

Τάσος Παππάς - Εφ. Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: