6.9.24

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί θα είναι αντίπαλοι του Κασσελάκη αν υπάρξουν εκλογές...



Με την περίφημη ομάδα «87» και τον Παύλο Πολάκη να ζητούν μετ’ επιτάσεως εκλογές για την ανάδειξη (νέου) αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ, φουντώνει και η φημολογία (προφανώς και οι διεργασίες) για τους πιθανούς αντιπάλους του Στέφανου Κασσελάκη σε μία τέτοια ενδεχόμενη αναμέτρηση...

Ο κ. Πολάκης από τις τοποθετήσεις και τις αναρτήσεις του πρέπει να θεωρείται σίγουρος για την κούρσα. Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας λόγος να μην θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία: Είναι ο πρώτος που έθεσε θέμα ηγεσίας στην πολιτική γραμματεία πριν 15 μέρες, είναι από τους πιο σκληρούς επικριτές του κ. Κασσελάκη, έχει παρουσιάσει πλατφόρμα με θέσεις για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά δεν έχει κάποιο νόημα να στηρίξει άλλον υποψήφιο, όπως έκανε πέρσι όταν πρωταγωνίστησε στην υποψηφιότητα του νυν αρχηγού.

Ξεκάθαρο ενδιαφέρον για την ηγεσία έχει εκφράσει ο Νίκος Φαραντούρης, ο οποίος έσπευσε να κάνει σχετικές δηλώσεις αμέσως μόλις ο κ. Πολάκης έβαλε για πρώτη φορά θέμα στην πολιτική γραμματεία.

Ο ευρωβουλευτής το διαμηνύει με κάθε ευκαιρία τις τελευταίες ημέρες ότι θέλει να είναι υποψήφιος και μοιάζει απίθανο να κάνει πίσω αυτή τη φορά – επιθυμούσε να διεκδικήσει την ηγεσία και πέρσι, αλλά τότε έκανε πίσω τελικά.

Η κούρσα θα έχει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και έναν υποψήφιο που θα εκφράζει τρόπον τινά πιο «αυθεντικά» την ομάδα των «87» και προφανώς έχει τεράστιο ενδιαφέρον η επιλογή. Δεν νοείται να μην έχει «δικό της» εκλεκτό η συγκεκριμένη ομάδα που «πυροβολεί» ακατάπαυστα τον κ. Κασσελάκη επί μήνες και ειδικά το τελευταίο διάστημα, ζητώντας πάση θυσία κάλπες. 

Αν και δεν είναι απίθανο να προστρέξουν τελικά στον κ. Φαραντούρη, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να είναι η πρώτη τους επιλογή. Παρότι ο ευρωβουλευτής θα ήθελε να τον στηρίξουν και κάνει διαρκώς επαφές με στελέχη των «87».   

Η Όλγα Γεροβασίλη δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι αυτή που θα θέσει υποψηφιότητα, άλλωστε είναι η φυσική ηγέτης της κίνησης και είχε τη μετωπική κόντρα με τον κ. Κασσελάκη στο συνέδριο, χωρίς όμως να το πάει μέχρι τέλους τότε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις διεργασίες του παρασκηνίου συζητείται έντονα τώρα η περίπτωση του Σωκράτη Φάμελλου. Ο πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας έχει την εμπειρία και θεωρείται πως απέκτησε και την «προβολή αρχηγού».

Η ομάδα πάντως δεν ανοίγει τα χαρτιά της, αν και οι επιλογές είναι περιορισμένες – αν διέθετε πρωτοκλασάτα στελέχη με απήχηση αυτού του μεγέθους στην κοινή γνώμη θα είχε επιχειρήσει να θέσει ευθέως θέμα ηγεσίας νωρίτερα.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στο παρασκήνιο, δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα – ή και περισσότερες. Η διαδικασία είναι τόσο ανοιχτή και ο κατακερματισμός τόσο μεγάλος που δεν θα παραξενέψει κανέναν εάν προκύψουν φιλοδοξίες και από άλλα πρόσωπα. Η διάχυτη καχυποψία και οι έριδες διαμορφώνουν ένα μωσαϊκό που δύσκολα απαντάται σε άλλο κόμμα.

Πάντως ο Νίκος Παππάς προκάλεσε τους αμφισβητίες να κάνουν το βήμα εφόσον επιμένουν να στηθούν κάλπες.   

«Όποιος θέλει αλλαγή ηγεσίας πρέπει να κάνει πρόταση μομφής. Δεν έχω ακούσει καμία σαφή τοποθέτηση ότι θα το κάνουν όσοι θέτουν θέμα προσφυγής στη βάση. Υπάρχει μια θολή εικόνα για το τι προτίθεται καθένας να κάνει, αλλά σε κάθε περίπτωση σας λέω ότι ο Στέφανος Κασελάκης είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει τριετή θητεία και οι διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται σε περίπτωση που τεθεί θέμα αμφισβήτησης είναι απολύτως σαφείς. 

Δεν λέω ότι είναι παράνομες. Απολύτως δημοκρατικά, απολύτως ανοιχτά και αυτά πρέπει να τα συζητήσουμε» είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: