7.9.24

Δημοσκόπηση: Αρνητική εξέλιξη η εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ...



Η πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλώνουν πως το κόμμα θα πρέπει να οδηγηθεί ξανά σε εσωκομματικές εκλογές...
Η πλειονότητα των πολιτών (και των ψηφοφόρων) του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φέρεται πως πλέον κρίνουν αρνητικά την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, ζητώντας να οδηγηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε νέες εσωκομματικές κάλπες. 

Το παραπάνω καταγράφεται σε δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά», 7 στους 10 πολίτες (και 3 στους 5 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) δηλώνουν πως το κόμμα θα πρέπει να οδηγηθεί ξανά σε εσωκομματικές εκλογές. 


Παράλληλα, περίπου 4 στους 5 (και 3 στους 5 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) θεωρούν πλέον ότι ήταν αρνητική (ή μάλλον αρνητική) η εξέλιξη για το κόμμα, η εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία και μάλιστα η πλειοψηφία εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν σήμερα σε καλύτερη θέση αν παρέμενε αρχηγός ο Αλέξης Τσίπρας. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, περίπου 9 στους 10 πολίτες (και 4 στους 5 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) επισημαίνουν ότι το κόμμα κινδυνεύει σήμερα με μια νέα διάσπαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: