23.9.24

Χάρης Δούκας: «Δημιουργούμε σύγχρονους, ασφαλείς και ελεύθερους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά...»



Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εγκαινίασε τον Κήπο της Ακροπόλεως, μία πρότυπη παιδική χαρά, με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η ιδέα και η εκπόνηση των μελετών...

(αρχιτεκτονική, φυτοτεχνική, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, στατική) ανήκει στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) ενώ η υλοποίηση πραγματοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Έχοντας πλέον την απαιτούμενη βεβαίωση καταλληλότητας λειτουργίας που εκδίδεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο νέος χώρος τηρεί όλα τα διεθνή πρότυπα λειτουργίας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανέφερε: «Δίνουμε και επισήμως σε λειτουργία μία από τις ωραιότερες και ασφαλέστερες παιδικές χαρές. Την ονομάσαμε “Ο Κήπος της Ακρόπολης”, καθώς έχει το προνόμιο να βλέπει τον Ιερό Βράχο και νομίζουμε ότι οι μικροί μας φίλοι θα την χαρούν ιδιαίτερα. Αυτή η παιδική χαρά έχει μία ακόμη ιδιαιτερότητα. Με πρωτοβουλία της Κοινωνίας των Πολιτών, θα παρέχονται εθελοντικές υπηρεσίες φύλαξης και εποπτείας του χώρου, σε συνεργασία βεβαίως με τις υπηρεσίες του Δήμου. 


 Η παιδική χαρά ‘’Ο Κήπος της Ακρόπολης’’ είναι μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο. Εφαρμόζουμε ένα εντατικό πρόγραμμα και δημιουργούμε σύγχρονους, ασφαλείς και ελεύθερους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά στις γειτονιές της πόλης μας, αναγκαίους για την ψυχοκινητική τους ανάπτυξη».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα παιδιά, είτε συνοδευόμενα από τους γονείς και κηδεμόνες τους είτε ως μέλη σχολικών ομάδων της περιοχής, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες δημιουργίας βοτανόκηπου σε συνεργασία με την εταιρεία Symbeeosis και να ακούσουν παραμύθια. Ακολούθησε αγιασμός, παρουσία της ιδρύτριας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Λυδίας Καρρά και του Chief Operating Officer του Ιδρύματος Ωνάση, Χρόνη Λιλλή.

Στη συνέχεια, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ιστορικής Ανάδειξης της Πόλης των Αθηνών, Άρτεμις Σκουμπουρδή, παρουσίασε την ιστορία του Κήπου της Ακροπόλεως. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακή μουσική και παράσταση Καραγκιόζη από τον Θίασο Χαρίδημου...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.