15.9.24

Νορβηγία: Συνελήφθη μέλος της βασιλικής οικογένειας...


Η νορβηγική αστυνομία συνέλαβε τον Μάριους Μποργκ Χέιμπι, θετό γιο του διαδόχου του θρόνου Χάακον, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί. Ο 27χρονος συνελήφθη στις 4 Αυγούστου μετά από καβγά στο διαμέρισμα μιας γυναίκας στο Όσλο, με την οποία διατηρούσε σχέση...


Κατηγορήθηκε για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές, ενώ αργότερα παραδέχτηκε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών όταν επιτέθηκε στη σύντροφό του.Αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει «ψυχολογικά προβλήματα» και ότι «δίνει μάχη εδώ και καιρό» για να αποτοξινωθεί.

«Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η αστυνομία έλαβε πληροφορίες ότι ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι είχε, σε πολλές περιπτώσεις, ανεπιθύμητη επαφή με τη γυναίκα που ήταν το θύμα στο περιστατικό (...) στις 4 Αυγούστου», ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Με βάση αυτές τις καταγγελίες, «η αστυνομία του επέβαλε περιοριστικά μέτρα, αλλά πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι παραβίασε τα μέτρα αυτά και έτσι αποφασίστηκε να συλληφθεί λόγω του κινδύνου επανάληψης της παραβίασης των μέτρων», ανέφερε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι η σύλληψη έγινε αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία εντόνισε ένα μαχαίρι σφηνωμένο σε έναν από τους τοίχους του υπνοδωματίου της γυναίκας στο διαμέρισμα κατά το περιστατικό της 4ης Αυγούστου. Μετά το περιστατικό, η αστυνομία του επέβαλε περιοριστικά μέτρα, αλλά ο Χέιμπι τα παραβίασε, οδηγώντας στη σύλληψή του.

Ο δικηγόρος του Χέιμπι αρνείται τις κατηγορίες, ενώ το όνομα του γιου της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ βρίσκεται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο λόγω του σκανδάλου. Επιπλέον, η αστυνομία ερευνά τρεις ακόμα υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για ενδοοικογενειακή βία και απειλές.

Ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι είναι γνωστός στο νορβηγικό κοινό από την παιδική του ηλικία, καθώς είναι γιος της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ από προηγούμενη σχέση της. Μεγάλωσε στο πλευρό του διαδόχου Χάακον και των δύο ετεροθαλών αδελφών του, αλλά δεν έχει επίσημο δημόσιο ρόλο όπως εκείνοι. Η σύλληψη του Χέιμπι έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Νορβηγία, με τα μέσα ενημέρωσης να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: