5.9.24

Ο Μαρινάκης διαψεύδει τον πρώην γραμματέα...


...για την διαρροή των emails αποδήμων...
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διέψευσε σήμερα «κατηγορηματικά» τους ισχυρισμούς του πρώην γραμματέα Αποδήμων της Ν.Δ. Νίκου Θεοδωρόπουλου περί «άνωθεν εντολής» σχετικά με τη διαρροή των διευθύνσεων emails χιλιάδων αποδήμων, που κατέληξαν στην προεκλογική εκστρατεία της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. Αφορμή... το γεγονός ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) ζητά να κληθούν εκ νέου σε ακρόαση η Ν.Δ. και ο πρώην γραμματέας αποδήμων.

«Απολύτως καμία εντολή και, μάλιστα, αν γνωρίζει κάποιος και κάποια δεδομένα, και αυτό δεν αφορά μόνο εμένα, αφορά και όλους τους υπόλοιπους που είχαν μια θέση στην Ν.Δ., μπορεί να καταλάβει γιατί δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή» απάντησε σε σχετική ερώτηση κατά την σημερινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι σαφές τι συμβαίνει σε ένα κόμμα, ποια δεδομένα μπορεί να έχει, τα δεδομένα των μελών του, πού μπορεί να αποσταλούν αυτά, ποιες είναι οι διαδικασίες. Και, μάλιστα, στη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως έπρεπε να κάνει και όπως πολύ καλά έκανε, η αρμόδια Αρχή έχει κάνει και ελέγχους σε όλα τα επιμέρους γραφεία της Ν.Δ., στους υπολογιστές, στα συστήματα που έχει. Επειδή τυχαίνει να έχω ρωτήσει και τους αρμόδιους, γιατί γίνονται συνέχεια ερωτήσεις, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει πιο εξονυχιστικός έλεγχος. Από εκεί και πέρα, κάθε πολίτης, κάθε φυσικό πρόσωπο, το οποίο είναι σε μια υπόθεση, μπορεί να λέει, να καταθέτει ό,τι θέλει. Από εκεί και πέρα, αυτά αξιολογούνται. Σημασία έχει, -σας μιλάω και με την δικηγορική μου ιδιότητα- τι αποδεικνύεται και, βέβαια, σας απαντώ κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια εντολή».

Στο πρώτο σχετικό ερώτημα επέλεξε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ότι «κάθε πολίτης ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις σε μια διαδικασία, προφανώς έχει δικαίωμα να δίνει τις δικές του απαντήσεις. Εγώ δεν γνωρίζω τα δεδομένα μιας υπόθεσης αυτή την στιγμή». «Όταν θα έχουμε μια τελική απόφαση με όλα τα δεδομένα και τα πραγματικά στοιχεία, τότε θα είμαστε εδώ να σχολιάσουμε την υπόθεση», είπε ακόμα.

Tον περασμένο Μάιο, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) επέβαλε  πρόστιμα στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στην πρώην ευρωβουλεύτρια της Ν.Δ., Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ άφησε σε εκκρεμότητα τυχόν ανάλογες ποινές στη Νέα Δημοκρατία και στον τέως γραμματέα Αποδήμων του κόμματος Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Στο μεσοδιάστημα, συνεχίστηκε το μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον πρώην γραμματέα, με τη μια πλευρά να κατηγορεί την άλλη, όσον αφορά τη διαρροή των e-mais. Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος συνεχίζει να υποστηρίζει ότι έπραξε κατόπιν κομματικής εντολής και κατεύθυνσης στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως γραμματέας αποδήμων, χωρίς πάντως να κατονομάζονται συγκεκριμένα πρόσωπα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: