30.9.24

Οι εξηγήσεις της Ν.Δ «προς τα μέσα...»



Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν – και με το δίκιο τους – εξηγήσεις για το που πάει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά. Καθότι η εικόνα που έδωσε ο πρωθυπουργός μόνον ξεκάθαρες δεν είναι...

Κάπου εδώ αναλαμβάνει η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού ήρθε η ώρα να κατανοήσουμε πλήρως γιατί ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ανακοινώνοντας ότι η σχετική ενημέρωση από τον Γιώργο Γεραπετρίτη θα γίνει την Πέμπτη. Με κλειστές πόρτες, ανοιχτές πόρτες δεν ξέρουμε.

Μόνο που το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν φαίνεται να είναι η ενημέρωση που ζητά η αντιπολίτευση, μα αυτή που ζητά η …συμπολίτευση. Καθότι είναι βέβαιο πώς το «πατριωτικό μέτωπο» εντός της Ν.Δ καθόλου καλά δεν βλέπει τις τελευταίες εξελίξεις. Ακόμη χειρότερα – για τον Κ.Μητσοτάκη – φαίνεται να έχει διευρυνθεί πολύ.

Αντιφάσεις

Δυο φορές έχει εμφανιστεί την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης για να κινδυνολογήσει σχετικά με μια επικείμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Την πρώτη φορά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε με έναν κάπως …υποθετικό λόγο. Την δεύτερη εμφανίστηκε σχεδόν σίγουρος σχετικά με το ότι θα υπάρξουν «κύματα εκατομμυρίων προσφύγων».

Όσον αφορά την αιτία η τοποθέτηση του δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών:  Όπως είπε για την μεταναστευτική πολιτική της χώρας «καμία στρατηγική δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα αν αύριο σημειωθεί μια μεγάλη ανάφλεξη στον Λίβανο με χερσαία εισβολή των Ισραηλινών στρατευμάτων».

Το πώς αυτά που λέει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συμβαδίζουν με αυτά που …έκανε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας εξηγούνται μόνον από την τακτική της κυβέρνησης. Τρέμει – προφανώς- μια έκρηξη στο μεταναστευτικό, σφύριζε όμως αδιάφορα όταν το Ισραήλ οδηγήσουσε στην κλιμάκωση.

Υπάρχει χώρος;


Πολύ νομοθετικό έργο βλέπουμε να κατατίθεται προς έγκριση στο υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα. Πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σκοπεύει να διατηρήσει τους υψηλούς ρυθμούς ψήφισης νομοσχεδίων και το επόμενο τρίμηνο.

Μεταξύ αυτών πάντως ανακοινώθηκε και μια «παρουσίαση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εγκληματικότητας».

Αναρωτιέται κανείς αν κάπου εκεί υπάρχει χώρος και για τίποτε – σοβαρούς- ελέγχους στο τι γίνεται σε κάποια «ονομαστά» και όχι για καλό λόγο Αστυνομικά Τμήματα. Όπως αυτό του Αγίου Παντελεήμονα…

Επισυνδέσεις - NEWS 24/7

Δεν υπάρχουν σχόλια: