11.9.24

Αυξήσεις στα τιμολόγια νερού με κλιμακωτές χρεώσεις...


... ανακοίνωσε ο Σκυλακάκης...
Με πρόσχημα τη λειψυδρία η κυβέρνηση απελευθερώνει την τιμολόγηση του νερού.
Το είχε προαναγγείλει, εμμέσως, ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, το επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα λειψυδρίας ως δικαιολογία για να απελευθερώσει την τιμολόγηση στους λογαριασμούς νερού, κάτι που θα φέρει αυξήσεις και σε αυτούς τους λογαριασμούς.

Αυτό προκύπτει από τις σημερινές ανακοινώσεις του Θοδωρή Σκυλακάκη, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με αφορμή το πρόβλημα της λειψυδρίας, με το αρμόδιο υπουργό να υπογραμμίζει ότι έρχεται ρύθμιση για τα τιμολόγια νερού.


Σύμφωνα με τον Θοδωρή Σκυλακάκη θα προβλέπεται δυνατότητα κλιμακωτής χρέωσης από τον πάροχο ανάλογα με την κατανάλωση, ενώ διευκρινίστηκε ότι οι αυξήσεις δεν θα ξεπερνούν το όριο του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Επιπλέον, θα προβλέπεται η δυνατότητα ειδικού τιμολογίου για χρήστες όπως ευάλωτα νοικοκυριά ή δημόσιες κοινωνικές υποδομές.

Ανάμεσα σε άλλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης θα συνενωθούν ανά περιφερειακή ενότητα προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό. 

Επισήμανε, ακόμη, ότι το βασικό πρόβλημα λειψυδρίας εντοπίζεται σε Νότιο Αιγαίο, κάποιες περιοχές της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Κρήτης. Αναφορικά με την Αττική, επισήμανε ότι υδροδροτείται από την κεντρική Ελλάδα και έχει επηρεαστεί μεσοπρόθεσμα από τους ξηρούς χειμώνες τα δύο προηγούμενα έτη.

«Σε αυτή τη φάση ζητάμε κατανάλωση με μέτρο. Αν έχουμε κακή περίοδο, μπορεί να εξετάσουμε και άλλα μέτρα που να περιορίζουν την κατανάλωση για να έχουμε ασφάλεια στην πιθανότητα ακραίων φαινομένων» δήλωσε σε άλλο σημείο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: