20.9.24

«Αποδείχτηκε ότι ο Κασσελάκης δεν ήταν ο Μεσσίας...»



Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Συμεών Κεδίκογλου έκανε λόγο για μία κατάσταση που στενοχωρεί του ψηφοφόρους και όσους πίστεψαν στο κόμμα, η οποία άφησε τραύματα και πληγές στο χώρο της Κεντροαριστεράς...

«Να μην ευτελιστεί η διαδικασία από προσωπικές κόντρες, αλλά να κοιτάξουμε το πολιτικό διακύβευμα», είπε.

Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε πως αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ο Μεσσίας που ήθελε ο κόσμος.

«Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε πως πάνω στην απελπισία τους είδαν ένα νέο πρόσωπο και ήταν στο στιλ πάμε και όπου βγει. Η ζωή αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν Μεσσίες. Βρέθηκε ένας άνθρωπος με μία αυτοπεποίθηση στα όρια του θράσους».

Ιδιαίτερα, τόνισε πως η κατηγορία περί κουκουλοφόρων είναι βαριές για τον χώρο της Αριστεράς.

«Σε ανθρώπους που έχασαν τους γονείς του από κουκουλοφόρους στην Κατοχή, να λες σε στελέχη της Αριστεράς ότι ‘φοράτε κουκούλες’, δείχνουν μία απέραντη ιστορική άγνοια που δεν συγχωρείται».

Χωρίς «κόφτες» και με 30 υπογραφές θα τεθούν οι υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Συμεών Κεδίκογλου να τονίζει πως «καλώς δεν μπήκαν φωτογραφικές διατάξεις, γιατί θα υπήρχε κλίμα θυματοποίησης, ότι τον υπονομεύουμε (σ.σ: τον Στέφανο Κασσελάκη). Έχει ένα υπερεγώ που νομίζει ότι τα ξέρει όλα, αλλά χρειάζεται συλλογικότητα».

«Φοβάμαι κάτι παραπάνω από διάσπαση. Φοβάμαι μία ρευστοποίηση, μία απογοήτευση του κόσμου, που ήδη υπάρχει. Υπάρχει μία κρίση στον χώρο και πρέπει να το δούμε για την επόμενη ημέρα».

«Βλέπω σαν μία ανάγκη εκ των πραγμάτων τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Κάποια στιγμή θα έρθει η ανάγκη, που όποιος προσπαθήσεις να το εμποδίσει, η ανάγκη του κόσμου θα το υπερβεί».

Τέλος, ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης υποτιμούσε συστηματικά την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε:

«Θα μπορούσε να παίξει θετικό ρόλο στον μεγάλο χώρο της Κεντροαριστεράς, αυτό είναι δική μου εκτίμηση. Σήμερα ο ίδιος απέχει και καλό θα ήταν να μην τον εμπλέκουμε, παραμέρισε αξιοπρεπώς»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: