12.9.24

Ξυλοκόπησαν άγρια ΑμΕΑ σε βενζινάδικο, επειδή τους είπε ότι είχε πρόβλημα η κάρτα του...



Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν περίμενε αυτό που του συνέβη ένας 50χρονος, άτομο με ειδικές ανάγκες, σε βενζινάδικο στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής...

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου και οι υπάλληλοι τον πλάκωσαν στο ξύλο, επειδή είχε πρόβλημα η κάρτα, με την οποία θα πλήρωνε τη βενζίνη αξίας 70 ευρώ, που έβαλε στο αυτοκίνητο.

Μάλιστα αντί να βρει συμπαράσταση από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο βενζινάδικο, εκείνοι τον κράτησαν στο τμήμα για «προστατευτική φύλαξη» χωρίς να προβούν σε άλλη ενέργεια με αποτέλεσμα μάλιστα να επιβαρυνθεί η υγεία του.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της 9ης Σεπτεμβρίου, όταν ο Γ.Σ. από τη Θεσσαλονίκη, σταμάτησε στο βενζινάδικο στο δρόμο για την εργασία του για να βάλει βενζίνη: «Από τότε δεν μπορώ να δουλέψω. Ένα χρόνο είμαι άνεργος και δέχομαι ιατρική βοήθεια καθώς πάσχω από διπολική διαταραχή με αναπηρία 67%. Με χτύπησαν γιατί είχε πρόβλημα η κάρτα μου» καταγγέλλει ο ίδιος.

Όπως λέει από τότε όχι μόνο προσπαθεί να συνέλθει αλλά και να βρει το δίκιο του.

«Τώρα τα λεφτά αλλιώς μόνο πεθαμένος φεύγεις»


Ο ίδιος αναφέρει: «Πήγαινα στη δουλειά μου σε μια ταβέρνα του χωριού και σταμάτησα να βάλω βενζίνη. Πράγματι ο υπάλληλος έβαλε 70 ευρώ και τότε πήγα να πληρώσω με την κάρτα μου. Όμως δεν πέρασε. Πήγαμε μέσα στο γραφείο όπου ήταν ο ιδιοκτήτης. Ξαναπεράσαμε τη κάρτα και πάλι δεν ενέκρινε τη συναλλαγή» λέει ο Γ.Σ. και συνεχίζει:

«Πήρα τηλέφωνο στο αφεντικό μου και μου είπε ότι με είχαν πληρώσει αλλά η κατάθεση είχε βαλέρ και δεν ήταν ακόμη διαθέσιμα τα χρήματα. Τότε ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου φανερά εκνευρισμένος μου είπε ότι: ‘’αν δεν μπούνε τα χρήματα στο λογαριασμό σου τώρα μόνο πεθαμένος θα φύγεις από το βενζινάδικο’’»

«Αντέδρασα, του είπα τι είναι αυτά που λες και τότε εκείνος μου επιτέθηκε χτυπώντας με γροθιές. Τότε άρχισαν να με χτυπάνε και οι υπάλληλοι του βενζινάδικου. Μου σπάσανε το δάχτυλο»

Σε λίγη ώρα έφτασε στο σημείο περιπολικό από το ΑΤ Κασσανδρας με τους αστυνομικούς να προσαγάγουν στο τμήμα μόνο τον Γ.Σ.

«Με πήγαν στο τμήμα αλλά αυτούς που με χτύπησαν δεν τους προσήγαγαν»  αναφέρει ο Γ.Σ. «Στο τμήμα οι αστυνομικοί μου έλεγαν ότι δεν έγινε τίποτα και να ηρεμήσω. Τους είπα ότι ήθελα να κάνω μήνυση αλλά δεν το δέχτηκαν και με έδιωξαν»

«Έφυγα τσατισμένος και γύρισα στο βενζινάδικο να πάρω το αυτοκίνητο μου όταν διαπίστωσα ότι του είχαν κάνει δολιοφθορά. Επέστρεψα στο τμήμα και διαμαρτυρήθηκα. Ήμουν σε έξαλλη κατάσταση και ήθελα να κάνω μήνυση αλλά οι αστυνομικοί δεν το δέχτηκαν και με κράτησαν μέχρι το πρωί να ηρεμήσω...»

Thesstoday

Δεν υπάρχουν σχόλια: