27.9.24

Μαρινέλλα: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας της...



Συγκρατημένα αισιόδοξο εμφανίζεται το περιβάλλον της Μαρινέλλας που νοσηλεύεται από το βράδυ της Πέμπτης στη ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου, μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου...

Η κατάσταση της αγαπημένης τραγουδίστριας παραμένει κρίσιμη, αλλά με σταθερή κλινικά εικόνα, καθώς συμπληρώθηκε το πρώτο σημαντικό 24ωρο και ο οργανισμός της φαίνεται να ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, ενώ υπάρχει και ποιοτική βελτίωση στους σχετικούς δείκτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 86χρονη εμβληματική καλλιτέχνης έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και δεν είναι διασωληνωμένη.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι θεράποντες ιατροί θέλουν τις επόμενες μία με δύο ημέρες, να υποχωρήσει το αιμάτωμα ώστε να αποφευχθεί η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή του.

Όπως εξήγησε ο συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, «ο εγκέφαλος είναι ο συντονιστής, τα πρώτα 24ωρα είναι δύσκολα. Εξαρτάται πώς θα αντιδράσει ο υπόλοιπος εγκέφαλος απ’ αυτή την αιμορραγία. Έχουμε 2-3 24ωρα που ευελπιστούμε να μην αντιδράσει άσχημα. 

Από εκεί και πέρα ξεκινά ένας Γολγοθάς, γιατί τα όργανα σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι σαν ενός νέου. Από τη στιγμή που ένας τέτοιος άνθρωπος έδειξε τέτοια δύναμη, πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Δε χάθηκε η μάχη»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: