14.9.24

Ο όλος ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη...



Σημάδια... ζωής έστειλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την επίσκεψη που πραγματοποιεί εδώ ο Νίκος Παππάς...


Τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πλαισίωνε, συγκεκριμένα, πλήθος βουλευτών και στελεχών, όλων των τάσεων σημειωτέον. Ανάμεσά τους, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγκου, η γραμματέας και ο διευθυντής της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη και Θάνος Μωραΐτης, επίσης ο τ. πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος και όλοι οι άλλοι βουλευτές της πόλης. Όπως επίσης, ο Παύλος Πολάκης, βουλευτές – τομεάρχες, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου Παυσανίας Παπαγεωργίου, αλλά και το στελεχιακό δυναμικό της Θεσσαλονίκης.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αρχικώς περιοδεία στα περίπτερα, με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και επιμελητηρίων. Ενώ, στη συνέχεια, ο Ν. Παππάς ανέλυσε στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων τις επεξεργασμένες προτάσεις του κόμματος για το ιδιωτικό χρέος και τη στέγη, ζητώντας αμέσως μετά τις απόψεις των συνομιλητών του στα δυο αυτά καυτά ζητήματα.


Η παρέμβαση Παππά ξεκίνησε με αιχμές κατά της κυβέρνησης, για την πρωτοφανή ανισοκατανομή πόρων, για την υπερσυγκέντρωση πόρων σε λίγους παίκτες της αγοράς, ενώ έκλεισε το κεφάλαιο της κριτικής, με όλα όσα (δεν) έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πόλη. «Η ανεργία στην Θεσσαλονίκη καλπάζει και η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής», ήταν μια χαρακτηριστική αναφορά του. Ταυτοχρόνως δε, επέκρινε την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στο θέμα της διασύνδεσης λιμανιού και σιδηροδρομικής γραμμής, στην ανάπλαση της ΔΕΘ, στη μετατροπή του Στρατόπεδο Γκόνου σε κέντρο logistics.

Η είδηση, όμως, ήταν στην προαναγγελία, από τον Ν. Παππά, κατάθεσης πρότασης νόμου της μείζονος αντιπολίτευσης στη Βουλή, για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους. Ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί με στόχο, όπως τόνισε, την ανακούφιση της κοινωνίας. Και κατέληξε με την επισήμανση ότι με μια προοδευτική κυβέρνηση θα αλλάξει ο πτωχευτικός νόμος.

Νίκος Παπαδημητρίου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: