15.9.24

Κουτσούμπας από το Φεστιβάλ ΚΝΕ: «Κρατήσαμε ψηλά την κόκκινη σημαία»...



«Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ ενώνονται κάθε χρόνο οι "φωλιές" αγώνα και διεκδίκησης, αντίστασης και ανυπακοής από κάθε σημείο της Ελλάδας». Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην Στρατόπεδο «Καρατάσιου»...


Όπως υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας, «μπορούμε να πούμε, χωρίς ίχνος κομπασμού, ότι πράγματι, στα 50 χρόνια του το Φεστιβάλ παρουσιάζεται πιο νέο, πιο δυναμικό, πιο μαζικό από ποτέ. Στέκεται στο ύψος των καιρών του, μεταδίδοντας το πιο νέο, καινοτόμο μήνυμα της εποχής μας: Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει, εμείς θα τον αλλάξουμε! Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός. Το φεστιβάλ έγραψε, γράφει και θα συνεχίζει να γράφει ιστορία γιατί πρώτα από όλα έγραψε, γράφει και θα συνεχίζει να γράφει ιστορία το Κόμμα μας: Το ΚΚΕ». 



Η ιστορία και η κόκκινη σημαία

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ ανέφερε ότι «ιστορία και μάλιστα με μεγάλα γράμματα δεν έγραψε το ΚΚΕ μόνο όταν καθοδήγησε την εποποιία της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και στα δύσκολα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν. Αλλά και όταν στάθηκε όρθιο απέναντι στην αντεπαναστατική θύελλα του ‘89 - ‘91, όταν εξασφάλιζε την ιστορική του συνέχεια και όταν αντιμετώπιζε κατά μέτωπο και ακύρωνε την οργανωμένη προσπάθεια των οπορτουνιστών να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα, τα σύμβολα, την ιδεολογία του, ακόμα και να το διαλύσουν».


Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ «έγραφε ιστορία όταν η κόκκινη σημαία κατέβαινε από το Κρεμλίνο στη Μόσχα και εκείνο το ιστορικό πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη έγραφε: “Ελπίδα η πάλη των λαών!”».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «αυτή την κόκκινη σημαία κρατήσαμε ψηλά και συνεχίσαμε να γράφουμε ιστορία όταν σύσσωμα τα επιτελεία του συστήματος προσπαθούσαν να πείσουν τους λαούς, ότι η ιστορία εξέλιξης των κοινωνιών “τελείωσε”, ότι η ορμητική καπιταλιστική ανάπτυξη που ακολούθησε τις αντεπαναστατικές ανατροπές, δήθεν θα οδηγούσε σε ευημερία και ειρήνη τους λαούς».

Πυρά κατά κυβέρνησης και κομμάτων

Ο Δημ. Κουτσούμπας δεν άφησε στο απυρόβλητο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας την για πλήθος θεμάτων: από την ακρίβεια και τη δημόσια υγεία, μέχρι τη στάση της σε διεθνή θέματα όπως η Μέση Ανατολή και το Ουκρανικό. 

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η κυβέρνηση «όσο και να θέλει να παρουσιάσει το άσπρο - μαύρο και παρά την εκλογική της μείωση, προχωράει αποφασιστικά το αντιλαϊκό της έργο. Γιατί η πολιτική των κυβερνήσεων δεν παίρνει εντολές από τον λαό, αλλά από τα μεγάλα αφεντικά, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές που θέλουν επιπλέον ώρες απλήρωτης δουλειάς με μισθούς παγωμένους, επιπλέον πακέτα χρηματοδότησης από τη φοροληστεία του λαού, επιπλέον φοροαπαλλαγές και δωράκια για τους ίδιους».

Παράλληλα, μίλησε για «τα κόμματα της ξεφτισμένης, «άχρωμης και άοσμης» πλέον σοσιαλδημοκρατίας, οδήγησαν στην απογοήτευση ακόμη και τους τελευταίους αμετανόητους, αφού πρώτα είχαν στείλει σπίτι τους πολλές χιλιάδες απλούς λαϊκούς ανθρώπους, που κατά καιρούς πίστεψαν σε αυτά τα κόμματα».

Όπως είπε, «οι διεργασίες που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα ριάλιτι κακής ποιότητας, που μέχρι κι αυτά μπορεί να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ένα μάτσο αρχηγίσκοι, που τσακώνονται για την καρέκλα, μακριά από τα λαϊκά προβλήματα, και πολλοί περισσότεροι “αυλικοί”, που σήμερα είναι με τον έναν και αύριο προσκολλώνται στον άλλον, αλλά βέβαια όταν χρειαστεί όλοι αυτοί διαθέσιμοι για να ψηφίσουν αντιλαϊκά μέτρα και συμφωνίες».

«Μέχρι τη νίκη...»

Καταλήγοντας την ομιλία του, ο κ. Κουτσούμπας έδωσε υπόσχεση αγώνα και νίκης. «Θα συνεχίσουμε», είπε, «και για τα επόμενα 50 χρόνια του φεστιβάλ. Μέχρι τη νίκη για πάντα. Μέχρι το φεστιβάλ μας να πάψει να είναι απλά μια μικρογραφία των κόκκινων πολιτειών του μέλλοντος και να γίνει μια μεγάλη γιορτή στις κόκκινες πολιτείες του λαού μας. Και θα τα καταφέρουμε. Γι' αυτό "είμαστε ακόμα εδώ", ρίχνοντας "κόκκινο στη νύχτα"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: