25.9.24

Ποινική δίωξη κατά του επίδοξου δολοφόνου του Τραμπ...



Ο Ράιαν Ρούθ κατηγορήθηκε ότι σχεδίαζε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ σε λέσχη γκολφ στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα...

Ο 58χρονος ύποπτος συνελήφθη, αφού τράπηκε σε φυγή όταν τον εντόπισαν πράκτορες της υπηρεσίας με τουφέκι, στην δεύτερη απόπειρα εναντίον του τέως Αμερικανού προέδρου μετά από εκείνη του Ιουλίου, όταν ο ίδιος τραυματίστηκε και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε προεκλογική του ομιλία στην Πενσιλβάνια.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού υποστήριξε χθες ότι ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ για απειλές δολοφονίας του υποψήφιου, προερχόμενες από το Ιράν.

«Ο πρόεδρος Τραμπ ενημερώθηκε νωρίτερα από το γραφείο της εθνικής διευθύντριας των υπηρεσιών πληροφοριών για αληθινές και συγκεκριμένες απειλές του Ιράν να τον δολοφονήσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικάνου, Στίβεν Τσανγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, που επικαλέστηκε τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι «συνεχιζόμενες και συντονισμένες επιθέσεις» έχουν ενταθεί «κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών». Για τον εκπρόσωπο του Τραμπ, οι απειλές αυτές δείχνουν πως «στο τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν αρέσει η αδυναμία» της Χάρις, ενώ «είναι τρομοκρατημένο από τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του» Τραμπ.

Η Τεχεράνη έχει ήδη διαψεύσει επανειλημμένα τις αμερικανικές κατηγορίες αυτής της φύσης, πιο πρόσφατα το καλοκαίρι, χαρακτηρίζοντάς τις «μοχθηρές». Στα μέσα Αυγούστου, οι αρχές των ΗΠΑ επέρριψαν την ευθύνη στο Ιράν για κυβερνοεπιθέσεις στα συστήματα των ομάδων των εκστρατειών που διεξάγουν ο Τραμπ και η Δημοκρατική αντίπαλός του, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

Σύμφωνα πάντα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, Ιρανοί κυβερνοπειρατές έστειλαν στην ομάδα που διεξήγαγε την εκστρατεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν -ο οποίος στο μεταξύ αποσύρθηκε από την κούρσα- «κλεμμένα» εσωτερικά έγγραφα της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: