21.9.24

Διαφωνίες για τα κριτήρια και το χρονοδιάγραμμα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ...



Π. Πολάκης και Θ. Τζάκρη ζητούν επίσπευση διαδικασιών, ενώ Χρ. Σπίρτζης και Γ. Μπουλέκος βάζουν ως κριτήριο το «Πόθεν Έσχες»...
Δεν έκρυβε εκπλήξεις η εισήγηση της γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγκου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...


Η κ. Σβίγκου παρουσίασε την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που είχε προηγηθεί, ζητώντας το έκτακτο Συνέδριο να διεξαχθεί από την 1η ως την 3η Νοεμβρίου, με αντικείμενο, την έγκριση των υποψηφιοτήτων αλλά και κειμένου πολιτικής απόφασης. Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου, με μέτρο αυτό που ίσχυσε και στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών.

Ωστόσο, όπως αναμενόταν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ε. υπήρξαν διαφοροποιήσεις, τόσο για τα κριτήρια των υποψηφίων, όσο και για το χρονοδιάγραμμα.


Μεταξύ άλλων, ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε πρόταση επίσπευσης των διαδικασιών, ζητώντας διαρκές Συνέδριο –με τους ίδιους συνέδρους– στις 5 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου στις 3 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης πρότεινε τα εξής:


στις 29 Σεπτεμβρίου να κατατεθούν οι υποψηφιότητες (μοναδική προϋπόθεση οι 30 υπογραφές)
στις 5/ Οκτωβρίου να ξεκινήσει το διαρκές συνέδριο (με τους ίδιους συνέδρους με τον Φεβρουάριο) για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων
στις 3 Νοεμβρίου να γίνει η Α΄ ψηφοφορία για την προεδρία του κόμματος
στις 10 Νοεμβρίου να διεξαχθεί (αν χρειαστεί) η Β΄ ψηφοφορία.

Από την πλευρά της, η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη, ζήτησε να μπει σε ψηφοφορία η πρότασή της για σύγκληση έκτακτου συνεδρίου πολιτικών θέσεων και ανακήρυξης υποψηφιοτήτων στις 5-6 Οκτωβρίου και για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στις 3 Νοεμβρίου (με δεύτερο γύρο στις 9 Νοεμβρίου, αν χρειαστεί).

Εξάλλου, ο Χρήστος Σπίρτζης έθεσε ως προϋπόθεση «οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος να καταθέτουν με την υποψηφιότητά τους το Πόθεν Έσχες που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές ώστε να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πριν την αναγόρευσή τους από το Συνέδριο». 

«Καρφώνοντας ξεκάθαρα την ηγεσία Κασσελάκη, ο Χρ. Σπίρτζης σχολίασε ότι «η διαφάνεια, η αλήθεια, η ειλικρίνεια, απέναντι σε κάθε πολίτη είναι αξιακή αρχή του κόμματός μας. Σήμερα, μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών και των υπονοουμένων για "μαύρα" ταμεία και διαρροών στοχοποίησης συντρόφων είναι επιτακτική ανάγκη για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε».


Σε παρόμοιο τόνο και ο Γιάννης Μπουλέκος, που υπογράμμισε και αυτός την ανάγκη να κατατεθούν δημόσια τα πόθεν έσχες των υποψηφίων, ενώ επιτέθηκε σφοδρά στον Στ. Κασσελάκη για τις δηλώσεις του στην προηγούμενη Κ.Ε.

→ Πριν από την έναρξη των εργασιών έγινε γνωστό πως οι «87» επεδίωξαν να αποκλειστεί η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, επικαλούμενοι τις αντικαταστατικές δηλώσεις του στην προηγούμενη ΚΕ. Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης διαρρέει πως είναι έτοιμος, τα επόμενα 24ωρα, να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.