14.9.24

Τρένο προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα μεταξύ σταθμών...



Τρίτο σοκαριστικό περιστατικό στον ελληνικό σιδηρόδρομο μέσα σε λίγες μόνο μέρες, καθώς η αμαξοστοιχία 1531 (Χαλκίδα - Αθήνα ) προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και να ακινητοποιηθεί...


Σύμφωνα με την Hellenic train, δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες. Οι 35 επιβάτες μεταφέρθηκαν με την αμαξοστοιχία 1532 στον σταθμό των Αφιδνών.

 
Λόγω των πεσμένων δέντρων στη γραμμή υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας και ως εκ τούτου σημαντικές καθυστερήσεις αλλά και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

Μόλις χθες αποφεύχθηκε στο παρά πέντε σύγκρουση στον προαστιακό, καθώς λάθος εντολή από σταθμάρχη του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) έστειλε δύο τρένα σε αντίθετες πορείες. Η τραγωδία αποσοβήθηκε χάρη σε άλλους εμπλεκόμενους, που άκουσαν στον ασύρματο τις συνομιλίες και κατάλαβαν πως κάτι δεν πάει καλά.

Ο ΟΣΕ παραδέχτηκε ότι συνέβη ένα τόσο σοβαρό σφάλμα την ώρα που το συγκεκριμένο τμήμα δικτύου εποπτεύεται από δύο σταθμάρχες, στο ΣΚΑ και στην Αθήνα, ενώ το συμβάν έφερε εισαγγελική παρέμβαση: Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.  


Προηγήθηκε ακόμα ένα απίστευτο περιστατικό κατά το οποίο επιβάτιδα εγκλωβίστηκε στην πόρτα συρμού τρένου, στον σταθμό της Λιβαδειάς, και σύρθηκε στην αποβάθρα με την Hellenic Train να αναγκάζεται την αναλάβει την ευθύνη για τον τραυματισμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: