2.9.24

Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν σχολεία κλεφτών...



Τρία απομακρυσμένα χωριά στην πολιτεία Μάντια Πραντές της Ινδίας έχουν γίνει διάσημα για τα «σχολεία κλεφτών» τους, όπου παιδιά από μόλις 12 ετών εκπαιδεύονται στην κλεψιά, την αρπαγή και τη ληστεία από έμπειρους εγκληματίες...

Τα τρία αυτά άσημα χωριά – Κάντια, Γκουλχέντι και Χαλκέντι – που βρίσκονται περίπου 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της πολιτείας Μποπάλ, θεωρούνται φυτώρια νεαρών εγκληματιών, με τους γονείς να πληρώνουν μάλιστα «δίδακτρα» ύψους 200.000 έως 300.000 ρουπίες (2.400 έως 3.600 δολάρια) για να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους σε «σκοτεινές τέχνες»: «Τέχνες» όπως η κλεψιά τσέπης και αρπαγή τσαντών σε πολυσύχναστα μέρη, η διάπραξη ληστειών, η κλοπή τραπεζικών λογαριασμών, η αποφυγή της αστυνομίας, και ακόμα και η αντοχή σε ξυλοδαρμούς σε περίπτωση σύλληψης.

Αυτά τα λεγόμενα «σχολεία κλεφτών» έχουν παράγει μερικούς από τους πιο διαβόητους εγκληματίες στην ιστορία της Ινδίας, γι’ αυτό και είναι περιζήτητα από φτωχές και λιγότερο μορφωμένες οικογένειες που δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους σωστή εκπαίδευση.

Μετά από συνάντηση με τους ηγέτες των συμμοριών και την καταβολή των απαιτούμενων διδάκτρων, οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο εγκλήματος για ένα χρόνο ώστε να αποκτήσουν διάφορες δεξιότητες και να προετοιμαστούν για μια ζωή εγκλήματος. Μετά την αποφοίτηση και την ένταξή τους στη συμμορία, η οικογένεια του μαθητή λαμβάνει ετήσια πληρωμή 300.000 (3.600 δολάρια) έως 500.000 ρουπίες (6.000 δολάρια) από τους ηγέτες της συμμορίας για την υπηρεσία τους.

Σοβαρό πρόβλημα εγκληματικότητας στην Ινδία


Η εγκληματικότητα είναι βαθιά ριζωμένη σε αυτά τα απομακρυσμένα χωριά και, αν και η αστυνομία γνωρίζει για τις δραστηριότητες που συμβαίνουν εκεί, μπορεί να κάνει ελάχιστα, γιατί οι κοινότητες προστατεύουν πάντα τις συμμορίες. Είναι καχύποπτες απέναντι σε ξένους και θα αντιμετωπίσουν αστυνομικούς αν επιχειρήσουν να συλλάβουν κάποιον δικό τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: