26.9.24

Συνελήφθη μαθητής που απείλησε καθηγήτρια σε σχολείο του Αλίμου...


Εκτός από τον μαθητή, συνελήφθη και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Μία παρατήρηση καθηγήτριας σε μαθητή για τη χρήση κινητού τηλεφώνου στάθηκε η αφορμή για την επιθετική συμπεριφορά που εκδήλωσε στη συνέχεια ο ανήλικος...

Συγκεκριμένα, το συμβάν –που έλαβε χώρα την Τετάρτη, στο 4ο Γυμνάσιο Αλίμου– ξεκίνησε με την παρατήρηση της καθηγήτριας, η οποία στη συνέχεια θέλησε να πάει τον 14χρονο μαθητή στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου. 

Τότε –σύμφωνα με πληροφορίες– ο μαθητής της Β' γυμνασίου αντέδρασε με οργή, απείλησε την καθηγήτρια λέγοντας ότι «θα σου σπάσω τα μούτρα» και φεύγοντας από το γραφείο του διευθυντή, πέταξε ένα αντικείμενο (κάδρο) στο έδαφος.

Η καθηγήτρια υπέβαλε μήνυση με αποτέλεσμα ο 14χρονος να συλληφθεί για απειλή και φθορά. Παράλληλα, συνελήφθη και ο πατέρας του ανηλίκου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία. 

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαντλεί την αυστηρότητά της στη θέσπιση ποινών για τα κινητά στα σχολεία, τη στιγμή που παράλληλα προχωρεί στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης (με μέτρα όπως οι συγχωνεύσεις τμημάτων), ενώ αδυνατεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την έξαρση της βίας των ανηλίκων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: