7.9.24

Υπόθεση Λύτρα: Να αποφυλακιστεί και να δικαστεί για πλημμέλημα ζητά ο εισαγγελέας...



Ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός υποβαθμίζει την κατηγορία για τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα
Οεισαγγελέας ζητά να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας για το επεισόδιο ξυλοδαρμού της συζύγου Σοφίας Πολυζωγοπούλου, στις 16 Ιουνίου... 


Αλλά, ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός υποβαθμίζει την κατηγορία και προτείνει να δικαστεί από Μονομελές Εφετείο και να μετατραπεί η κατηγορία που αντιμετωπίζει από κακούργημα σε πλημμέλημα και να δικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη -και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη όπως ήταν η αρχική δίωξη.

Ακόμα, ο εισαγγελέας προτείνει να αποφυλακιστεί ο Απόστολος Λύτρας και να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με τους περιοριστικούς όρους της απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, της συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και της εμφάνισής του δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Την τελική απόφαση θα λάβει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. 

Υπενθυμίζεται πως ο Απόστολος Λύτρας είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του, αλλά προφυλακίστηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί και κρατείται έκτοτε στις φυλακές Κορίνθου. Στις 16 Ιουλίου, απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Απόστολου Λύτρα από το δικαστικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία 2-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: