5.9.24

«Εκπαραθυρώνουν» τον Κασσελάκη;...





Κρίσιμες οι επόμενες μέρες...

Tην Τετάρτη, συνεδρίαζε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα η Επιτροπή Καταστατικού. Ωστόσο, το... παράδοξο είναι πως η Επιτροπή δεν ασχολήθηκε με τις σαρωτικές αλλαγές που είχε παρουσιάσει αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης λίγα 24ωρα πριν (όπως το όνομα του κόμματος ή οι αλλαγές στις δομές). Αντιθέτως, στάθηκαν σε περισσότερο διαδικαστικά θέματα ενόψει του συνεδρίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, το μεσημέρι της Πέμπτης, να μοιάζει... άνευ αντικειμένου καθώς δεν θα συζητηθούν οι προτεινόμενες αλλαγές του καταστατικού, αφού δεν έχουν πρώτα «περάσει» από την αρμόδια Επιτροπή. Αναμένεται έτσι τα μέλη της ΠΓ να περιοριστούν στην προετοιμασία της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Σημειώνεται πως η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού θα πραγματοποιηθεί σήμερα, μετά την ΠΓ.

Παράλληλα, το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται και η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία έχει κληθεί -για τρίτη φορά- ο Χρήστος Σπίρτζης να δώσει εξηγήσεις. Η απόφαση της Επιτροπής θα παρουσιαστεί ως εισήγηση στην ΚΕ. Οι αποφάσεις για τη διαγραφή ή όχι του πρώην υπουργού είναι «casus belli» για τους «87» και η όποια απόφαση αναμένεται να πυροδοτήσει εξελίξεις.

Όλα αυτά πραγματοποιούνται λίγα 24ωρα πριν την πολυαναμενόμενη Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου που αναμένεται να καθορίσει την πορεία του κόμματος, ενώ δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν ραγδαίες εξελίξεις... 

Εφ.Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: