7.9.24

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέση μάχης οι «87»...



Με σκληρό κείμενο προσέρχονται στην Κεντρική Επιτροπή... 

Σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα ορίσει το μέλλον του κόμματος, με τις έντονες εσωκομματικές τριβές να απειλούν την ενότητα...

Οι ισορροπίες κρέμονται από μια κλωστή, και το τοξικό κλίμα παραπέμπει σε έναν εμφύλιο πόλεμο που μπορεί να πυροδοτήσει νέα διάσπαση. 

Η κλιμακούμενη πίεση για εσωκομματικές εκλογές

Το αίτημα για εσωκομματικές εκλογές φτάνει πλέον σε εκρηκτικό σημείο. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται υπό διαρκή πίεση, καθώς οι φωνές υπέρ της αλλαγής στην ηγεσία, με επικεφαλής τον Παύλο Πολάκη και την ομάδα των “87”, γίνονται όλο και πιο δυνατές. 

Οι αντίπαλοί του εκτιμούν ότι μόνο οι εκλογές μπορούν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, ενώ ο ίδιος ο Κασσελάκης έχει ξεκαθαρίσει πως όσοι ζητούν εκλογές πρέπει να καταθέσουν πρόταση μομφής.

Πολιτικές παρεμβάσεις και οι επικείμενες προτάσεις πομφής

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αναμένονται δύο αιχμηρές παρεμβάσεις, μία από τον Παύλο Πολάκη και μία από την ομάδα των “87”, που θα ζητούν επιτακτικά εσωκομματικές εκλογές, συνοδευόμενες από προτάσεις μομφής κατά του Κασσελάκη. 

Το ζήτημα της μορφής της ψηφοφορίας, εάν θα είναι φανερή ή κρυφή, αποτελεί ήδη σημείο τριβής. Οι υποστηρικτές της μομφής απαιτούν μυστική ψηφοφορία, ενώ το στρατόπεδο Κασσελάκη επιδιώκει διαφάνεια μέσω φανερής διαδικασίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: