19.9.24

Μόνο το... 7% θεωρεί «αρκετά» τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ...



Δημοσκοπικοί «τριγμοί» στην εικόνα της Νέας Δημοκρατίας που συνεχίζει να καταγράφει πτωτική πορεία μετά το κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές...

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν απειλείται από κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης, αφού διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, στη νέα δημοσκόπηση της PULSE.

Στο ερώτημα για την αξιολόγηση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, μόνο το 7% απάντησε πως τα μέτρα είναι προς τη «σωστή κατεύθυνση και αρκετά», ενώ το 43% υποστηρίζει πως είναι προς τη «λανθασμένη κατεύθυνση». Το 38% θεωρεί πως είναι προς της σωστή κατεύθυνση αλλά «χρειάζονται και άλλα».

Η ακρίβεια, παρά τα μέτρα της κυβέρνησης εδώ και τρία χρόνια, παραμένει το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για τους πολίτες, όπως αναδεικνύεται και από την έρευνα της Pulse. Στη δεύτερη θέση έρχεται το χαμηλό εισόδημα και στην τρίτη θέση η κατάσταση της οικονομίας.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24%. Στη δεύτερη θέση παρουσιάζεται το ΠΑΣΟΚ με 13% και στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8%, η Ελληνική Λύση με 7,5%.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (στις εθνικές εκλογές 2023) και στο ερώτημα ποιος προτιμάτε να εκλεγεί, το 31% επιλέγει τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 22% απαντά τον Χάρη Δούκα, το 16% Άννα Διαμαντοπούλου, το 15% Παύλο Γερουλάνο, το 5% Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου το 3%.

Σε αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ (στις ευρωεκλογές του 2024), ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 31%. Ωστόσο στη δεύτερη θέση περνά η Αννα Διαμαντοπούλου με 20% και ο Χάρης Δούκας έρχεται τρίτος με 17%, πολύ κοντά με τον Παύλο Γερουλάνο ο οποίος συγκεντρώνει 15%. Ο Μιχάλης Κατρίνης συγκεντρώνει 5% και η Νάντια Γιαννακοπούλου 3%...

Εφ.Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.