20.9.24

Αμετανόητος ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης που δίνει 37.200 ευρώ για να... κλείνουν τα φώτα...



Αμετανόητος και προκλητικός, παρά το σάλο, εμφανίσθηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπερασπιζόμενος τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος για… να κλείνουν οι γρίλιες...

Κληθείς να απαντήσει για τα 37.200 ευρώ που θα δώσει η Περιφέρεια σε εταιρεία για να… τσεκάρει αν έχουν σβήσει τα φώτα και τα κλιματιστικά στο κτίριο, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης προέβαλε, ιδιαίτερα… ευφάνταστες δικαιολογίες.

Μεταξύ άλλων, το γαλάζιο στέλεχος, είπε, προκαλώντας την κοινή λογική και το δημόσιο αίσθημα:

-Ότι από τα 37.200 ευρώ, τα 7.200 είναι ΦΠΑ

-Ότι από τα υπόλοιπα 30.000 ευρώ, η ανάθεση έρχεται 15.000 ευρώ το χρόνο και το ημερομίσθιο είναι το κατώτερο συν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Και μάλιστα έδωσε… διάσταση ασφαλείας στο ζήτημα, λέγοντας:

«Το προσωπικό μας που είναι βοηθητικό έχει πάρει σύνταξη. Το πρόγραμμα για ανέργους 55-67 κόπηκε. Για λόγους ασφαλείας θέλουμε ένα άτομο μέσα στο κτίριο από την ώρα που φεύγει όλος ο κόσμος το μεσημέρι. Πρέπει να κλείνουμε κάθε μέρα όλες τις γρίλιες. Λείπει τέτοιο άτομο από την περιφέρεια».

Αυτό που δεν είπε – και δεν έκανε- είναι ότι θα μπορούσα κάλλιστα να ορίσει έναν υπάλληλο ώστε να ελέγχονται γρίλιες, φώτα και κλιματιστικά, όπως εξάλλου προβλέπει και η νομοθεσία στο πλαίσιο προσπάθειας εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια.

Αλλά αυτό βέβαια δε θα προέβλεπε ανάθεση έργου 37.200 ευρώ για δύο χρόνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: