11.9.24

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο...



«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες που αναμένεται να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτές πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 24 Νοεμβρίου ενώ την 1η Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος...

Σχετικά με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα διεξαχθεί 1 με 3 Νοεμβρίου, όπως αποφασίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία.

Κατά πάσα πιθανότητα, οι νέοι σύνεδροι θα εκλεγούν στις 20 Οκτωβρίου.Μετα απο ψηφοφορία με 18 ψήφους υπέρ και 3 κατά (κατά πληροφορίες καταψήφισαν οι Θεοδώρα Τζάκρη, Παύλος Πολάκης και Ολυμπία Τελιγιορίδου) αποφασίστηκε ο οδικός χάρτης.

Την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας καλείται να εγκρίνει η Κεντρική Επιτροπή.

Να αναφερθεί πως στο τραπέζι είχε πέσει και η πρόταση για άμεση προσφυγή σε εκλογές, με τον Παύλο Πολάκη να δηλώνει προσερχόμενος στη συνεδρίαση ότι «το αργότερο που πρέπει να γίνουν οι εκλογές είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου».

Παραμένει ερωτηματικό το τι θα πράξει ο Κασσελάκης

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Εάν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα -κάποιοι λένε ότι θα μπορούσε να σκεφτεί να κάνει νέο κόμμα- ή αν θα επιλέξει να αποστασιοποιηθεί από τα πολιτικά δρώμενα.

Αρκετοί πάντως λένε και κάποιοι από αυτούς έχουν συνομιλήσει στο παρελθόν μαζί του, ότι όσοι πιστεύουν ότι θα τα παρατήσει κάνουν λάθος.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας


Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  με αντικείμενο την  υλοποίηση των δημοκρατικά ειλημμένων και με βάση το καταστατικό του κόμματος αποφάσεων της τελευταίας Κ.Ε., αναφορικά με τη διεξαγωγή του Έκτακτου Συνεδρίου και την εκλογή προέδρου, όπως και για την καλύτερη προετοιμασία του κόμματος, ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Όπως αποφασίστηκε από την Κ.Ε, σε δυο εβδομάδες, θα συγκληθεί εκ νέου η Κ.Ε., για να σχεδιάσει  και να αποφασίσει συλλογικά  τον οδικό χάρτη για τη συνέχεια, με οδηγό την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, και με πυξίδα την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των καταστατικών προβλέψεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: