3.9.24

Στη ΜΕΘ 16χρονος κι άλλοι τρεις νέοι τραυματίες σε «περιστατικά» με εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ...



Εξηγήσεις και ΕΔΕ, μετά τις καταγγελίες για αναίτιο αστυνομικό μπλόκο στην Κέρκυρα
Ένας 16χρονος νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του ΑΧΕΠΑ, μετά από αστυνομική καταδίωξη κοντά στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής, το βράδυ της Δευτέρας...


Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ, αστυνομικοί εντόπισαν μηχανή μεγάλου κυβισμού να κινείται στην περιοχή χωρίς πινακίδες και φώτα. Έκαναν σήμα στους αναβάτες να σταματήσουν για έλεγχο, εκείνοι όμως φέρονται να τους αγνόησαν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό, στη διάρκεια του οποίου, ο 18χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο κατέληξε σε χωράφι και προσέκρουσε σε ελαιόδεντρο. Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά, όμως ο 16χρονος συνεπιβάτης του χτύπησε άσχημα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Οι νεαροί έφεραν όπλο που όπως αποδείχθηκε ήταν ρέπλικα. Έχουν συλληφθεί και οι δύο για απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.


Στην Κέρκυρα, σε εξηγήσεις προχώρησε η αστυνομία, αναφορικά με το επικίνδυνο μπλόκο που έστησε περιπολικό σε μηχανή, προκαλώντας τροχαίο ατύχημα με θύματα τους δύο 20χρονους που επέβαιναν στο δίκυκλο.

Το περιστατικό καταγράφηκε τη νύχτα του Σαββάτου, 31 Αυγούστου στις Γούβες, περιοχή όπου διεξάγονται αυτοσχέδιοι αγώνες μηχανών. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το MEGA, το περιπολικό φαίνεται να πετάγεται ξαφνικά κάθετα στον δρόμο, κλείνοντας ουσιαστικά και τα δύο ρεύματα, με σκοπό να ανακόψει την ταχύτητα δύο μηχανών που κινούνταν στο σημείο. Η μία μηχανή, που σύμφωνα με την Αστυνομία είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, προσέκρουσε στο περιπολικό και οι δύο νεαροί αναβάτες τραυματίστηκαν. Στο νοσοκομείο τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πλέον έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.


Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το επικίνδυνο μπλόκο του περιπολικού στο σημείο, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε διευκρινίσεις, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με χθεσινό ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, το οποίο αναπαράγεται σε μέσα ενημέρωσης, αναφορικά με τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 31 Αυγούστου 2024, στην Κέρκυρα και στο οποίο ενεπλάκησαν υπηρεσιακό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας και μοτοσικλέτα με δύο επιβαίνοντες, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Από το όχημα της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα, με εμφανή παρουσία, για τον τερματισμό αυτοσχέδιων αγώνων που πραγματοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή, προς αποφυγή επικίνδυνων ατυχημάτων.

Ο οδηγός και ιδιοκτήτης της εμπλεκόμενης μοτοσικλέτας, η οποία δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, δεν ήταν κάτοχος νόμιμης άδειας οδήγησης.

Για τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος, διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας, ενώ, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Πειθαρχικό Δίκαιο του Σώματος, προκειμένου να αποσαφηνισθούν οι πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Παράλληλα, για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, και δη του τραυματισμού του οδηγού, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας έχει παραγγελθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας, με μοναδικό σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: