29.9.24

Το Ισραήλ σκότωσε τον Χασάν Νασράλα με 15 βόμβες βάρους 900 κιλών η καθεμιά...


Βίντεο από Λίβανο: Η προσπάθεια ανάσυρσης της σορού του Νασράλα από κρατήρα 30 μέτρων...
Με βόμβες «bunker buster» (καταστροφέας καταφυγίων) - ειδικά σχεδιασμένες για να καταστρέφουν υπόγειες κατασκευές – φαίνεται ότι ισοπέδωσε το Ισραήλ το αρχηγείο – καταφύγιο της Χεζμπολαχ στη Βηρυτό, σκοτώνοντας τον ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα και άλλους ανώτατους διοικητές που ήταν μαζί του...
 

Στην επιχείρηση εξόντωσης του Νασράλα «Νέα Τάξη», η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έριξε δεκάδες βόμβες, βάρους σχεδόν ενός τόνου η καθεμιά στο ίδιο ακριβώς σημείο, ισοπεδώνοντας το αρχηγείο και ανοίγοντας κρατήρα σε βάθος 30 μέτρων. 

Βίντεο που κυκλοφορούν σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν την επιχείρηση ανάσυρση της σορού του Νασράλα και άλλων αξιωματούχων της Χεζμπολάχ από τον κρατήρα, οι εικόνες όμως δεν επιβεβαιώνονται επισήμως. 



Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο ισραηλινός στρατός έδειξε ότι αεροπλάνα που είπε ότι χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, το βράδυ της Παρασκευής, μετέφεραν βόμβες 900 κιλών, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα πυρομαχικών και ανάλυση των New York Times.

Αναφορικά με την επίθεση που σκότωσε τον Χασάν Νασράλα και ολοκλήρωσε τη διάλυση της δομής της Χεζμπολάχ, το βίντεο έδειξε οκτώ αεροπλάνα εξοπλισμένα με τουλάχιστον 15 βόμβες των 900 κιλών, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικής κατασκευής BLU-109 με κιτ JDAM, ένα σύστημα καθοδήγησης ακριβείας που συνδέεται με βόμβες, σύμφωνα με τον Τρέβορ Μπολ, πρώην τεχνικό εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών του αμερικανικού στρατού. Αυτές οι βόμβες, ένας τύπος πυρομαχικών γνωστό ως bunker busters, μπορούν να διεισδύσουν υπόγεια πριν εκραγούν.



Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και ώρες, οι επιθέσεις του Ισραήλ, εκτός από το ότι διέλυσαν σημαντικούς χώρους αποθήκευσης πυρομαχικών και πυραυλικών συστημάτων της Χεζμπολάχ, κάποια εκ των οποίων βρίσκονταν σε σοφίτες και υπόγεια σπιτιών αμάχων, εξάλειψαν και τη δομή της Χεζμπολάχ.

Η έναρξη έγινε στις 30 Ιουλίου, όταν ένα χτύπημα σκότωσε τον κορυφαίο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ.

Ακολούθησε χτύπημα στις 20 Σεπτεμβρίου που σκότωσε τον δημιουργό της πτέρυγας των κομάντο της Χεζμπολάχ, Ιμπραήμ Ακίλ.

Αποκορύφωμα ήταν το χτύπημα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου που σκότωσε τον Χασάν Νασράλα, αλλά και τον Αλί Καράκι τον υπεύθυνο για τις επιχειρήσεις στον νότο.

Πέραν των άλλων στρατιωτικών μελών, φαίνεται ότι από τους υψηλά ιστάμενους πλέον της οργάνωσης, μόνο τρεις παραμένουν εν ζωή.


Οι τρεις εναπομείναντες είναι ο Χασίμ Σαφιεντίν, πρόεδρος του εκτελστικού της Χεζμολάχ, ο Ιμπραήμ ΑΜίν Αλ Σαγέντ, πρόεδρος του πολιτικού και ο Μοχαμάντ Ραάντ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.